sobota, 15. november 2014

Darynda Jones - trilogija Darklight

1. Death and the girl next door


Zadnji letnik ne bi smel biti tako težaven.

Pred desetimi leti so starši Lorelei McAlister izginili brez sledu. Sedaj se je dekle končno odločilo sprejeti dejstvo, da se njena starša nikoli ne bosta vrnila. Življenje gre dalje. Še vedno ima svoje stare starše ter podporo svojih prijateljev. In konec koncev tudi srednja šola ni tako slaba, kot je pričakovala, da bo.

Toda kaj se zgodi, ko se zaljubiš v Angela Smrti?

Nekega dne jo povsem iznenada prične zalezovati šolski samotar, Cameron Lusk. Pojavljati se prične na krajih, kjer ga najmanj pričakuje, ponoči v temi stoji pred njeno hišo ... In nenadoma se na šoli pojavi seksi Jared Kovach. Cameron in Jarod sta sovražnika od prvega trenutka, ko se srečata in izgleda, da je ravno Lorelei razlog za njuno medsebojno sovraštvo.

Življenje, ki ga je poznala do sedaj, se bo za vedno spremenilo.

Kaj ve Jared o njenih starših? Zakaj si Cameron poskuša lastiti Lorelei in jo poskuša na vsak način oddaljiti od Jareda? Kaj bodo storili, ko bo na njihova vrata potrkala Smrt?

2. Death, doom and detention


Vsakdanje življenje Lorelei McAlister se ni preprosto in tiho izmuznilo stran, ko je v mesto prispel Jared Kovach. Ne. Njeno vsakdanje življenje se je razbilo na koščke. Eksplodiralo je. Razbilo se je na tisoše koščkov ugašajoče se svetlobe.

Končalo se je z velikim pokom.

Adijo vsakdanjost.

Pozdravljeni tema in groza.

Medtem, ko njena najboljša prijateljica, Brooklyn, vso svojo energijo usmerja v to, da bi Lorelei uspela osvojiti in nadzirati vse svoje sposobnosti, se le ta ukvarja z dejstvom, da se je duša Satanove desne roke naselila v njenem telesu. Oh, temu je potrebno prišteti še dejstvo, da je zaljubljena v samega Angela Smrti.

Kot da vse to že ne bi bilo dovolj slabo, je za še nameček v mesto prišlo nekaj zloveščega. Nekaj, kar hoče biti priča Loreleinemu zadnjemu dihu. Nekaj, kar hoče biti krivec njene smrti. Hvala bogu, da imajo v svoji ekipi bitje, ki pozna nadnaravni svet kot lasten žep.

Kaj se lahko zgodi, ko se edino bitje, ki bi jo lahko rešilo, pridruži nasprotni strani? Kako lahko skupina posebnežev ujame eno najmogočnejših bitij, ki je bilo kdaj ustvarjeno? Bodo lahko Jareda zvabili nazaj, na svojo stran, preden bo prepozno?

3. Death, and the girl he loves

Usoda sveta ni nekaj, kar bi si dekle želelo nostit na svojih ramenih. To še posebej velja za Lorelei McAlister. Na njeno nesrečo se je usoda sveta odločila ustaliti ravno tam.

Lorelei je iz prve roke videla grozote, ki se skrivajo v našem vsakdanjem svetu. In te grozote so pričele pobijati njene prijatelje. Zaradi tega se odloči zapustiti zavetje svojega rojstnega kraja in odide v, njej povsem neznan, svet. V internat.

Toda tudi tukaj je opazovana. Nekdo ve kaj je. Kaj nosi v svojem telesu. Povrhu vsega pa ima sedaj tudi vizije. To za Lorelei ni nič novega. Toda te vizije imajo večji pomen: smrt, uničenje in konec sveta. Lorelei se je prisiljena soočiti z dejstvom, da obstajajo ljudje in bitja, ki jo želijo videti mrtvo inne glede na to kam gre, ne glede na to kako daleč pobegne, so življenja njenih prijateljev in družine v smrtni nevarnosti.

Na srečo se njeni prijatelji, vključno s čednim in zaščitniškim Angelom Smrti, in skupina zvestih privržencov, ne bojijo umazati rok v boju proti zlu.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.