četrtek, 23. julij 2015

Brenda Joyce - saga Bragg

1. Nedolžni ogenj (Innocent fire)


Miranda zapušča edino življenje, ki ga je kdaj poznala, da bi se, naivna in nedolžna, poročila z moškim, s katerim se še ni srečala. Na potovanju k njemu jo spremlja zaročenčev prijatelj Derek Bragg. Možat, neotesan Teksašan jo z robatostjo in s prostodušno hvalo njene lepote spravlja v bes. Srčno se želi vrniti domov, preden si zapravi krepost in srečo.

Derek ni pričakoval, da bo Miranda tako ostro zavračala njegovo iskreno občudovanje. Čeprav si noče priznati svojih čustev, ve, da se brezupno zaljublja vanjo. Kmalu se tudi Miranda začne boriti s poželenjem po svojem zaščitniku – in se spraševati, ali ne bi bilo bolje žrtvovati svojo nedolžnost ognju, ki ji neustavljivo žge srce.

2. Ognjena nevihta (Firestorm)


Divja in neukročena Storm Bragg se je vedno bolje počutila med svojimi konji kot v salonih uglajene družbe. Toda njena družina je odločila, da mora končno odrasti, si nadeti elegantno plesno obleko, ki bo poudarila njeno nevsakdanjo lepoto, in vstopiti v družbo.

Kmalu so ji za petami vsi za ženitev godni, uglajeni meščani. Brett D’Archand je uspešnež, ki se je povzpel brez tuje pomoči: nadut, neznosno privlačen, brezsramno čuten … in na lovu za ženo, ki bi mu prinesla ugled, po katerem hrepeni. Storm se, nevarno uročena, prepusti vrtincu strasti,  v katerem Brett ne izgubi le glave, ampak tudi srce.

Ko jima grozita škandal in poguba, jima ne preostane drugega kot poroka.

3. Vijoličasti plamen (Violet fire)


Mlademu potomcu družine Bragg, zlatemu dečku Rathu Braggu, se zdi zabava mestne visoke družbe en sam dolgčas, dokler v dvorano vihravo ne vstopi živahna lepotica. Prvi vtis, ki ga na zbrane naredi strastna dama, je presenetljivo globok, kar velja še zlasti za Ratha. Iskra, ki preskoči med njima, se vse odtlej divje razplamteva. 

Neukrotljiva Grace O’Rourke kmalu razkači Ratha s svojim zavračanjem vsakega mnenja, ki ni njeno. Grace se sicer ogreje za možatega oboževalca, toda njegov predrzni predlog, naj postane njegova ljubica, rani njen ponos. Odločno ga zavrne, toda Ratha zavrnitev le do konca razvname – z vso gorečnostjo dvori dami, ki ji v očeh gori vijoličasti ogenj.

4. Temni plameni (Dark fires)


Nicholas Bragg, grof Dragmorski, je strasten Američan s skrivnostno preteklostjo, ki ima blizu Londona prostrano posest. Zaradi elegantne, čedne pojave in mračnega slovesa je znan tudi kot Gospodar teme. Neotesani teksaški razuzdanec je živo nasprotje moškega, ki bi bil primeren, da prebudi žensko v angleški lepotici.

Jane Barclay je naivno angleško dekle. Ko se nepovabljena znajde na vratih mogočnega kamnitega dvorca, drhti od strahu – in vznemirjenosti. Njena naivna natura je v silovitem neskladju s strastnim temperamentom Nicholasa Bragga. Usojen jima je temni vihar strasti … a tudi divja, neustavljiva ljubezen.

5. Fires of paradise


Dedinja veličastnega imperija družine Bragg, ljubezniva in svojeglava Lucy Bragg, živi življenje, s katerim se vedno bolj približuje življenju v samostanu. Temačen in robusten Shozkay Savage živi kot izobčenec. Ti dve osebi prihajata iz povsem različnih svetov - njen je bogat in privilegiran, njegov pa nevaren in divji. Toda na obsežnih in prostranih ravnicah Teksasa, se njuna svetova združita.

Ugrabljena in zadržana zaradi odkupnine, Lucy prezira arogantnega Shozkayja ... obenem pa do izobčenca čuti drzno, neugasljivo željo. Čeprav je prisegla, da bo poskušala pobegniti, jo izdata njeno lastno telo in nepremišljena strast. Shozu bo sledila od neprizanesljive pokrajineDeath Valley pa vse tja do vroče Kube - za neukročeno in nevarno ljubezen bosta tvegala svoji življenji, čeprav se dobro zavedata, da je njuna ljubezen prepovedana.

6. Scandalous love


Uporniška in neodvisna lady Nicole Bragg Shelton nikakor noče biti omejena z zadušljivimi pravili viktorijanske Anglije. In sedaj prelepa dedinja hrepeni po nevarnem Hadrianom Braxton-Lowellom, vojvodi Clayboroughu.

Hadrian je časten moški, katerega dolžnost je zavezana drugi ženski, povsem je pretresen nad Nicolinim drznim obnašanjem ter obenem povsem očaran nad njenim svobodnim duhom in osupljivo čutnostjo. Čeprav je odločen, da bo lepotica postala njegova ljubica, se z njo ni pripravljen poročiti. Toda Nicole ni nikogaršnja lutka. Pripravljena je tvegati srčno bolečino, da bi zadovoljila svojo divjo, nenasitno strast ... in osvojila Hadrianovo neomajno zvestobo ter večno ljubezen.

7. Secrets


Regina Shelton, hči britanskega grofa, se je poškodovala med ropom vlaka in se prebudi povsem brez spomina - in v objemu najlepšega moškega, kar jih je kdaj videla. Nevaren tujec jo kliče Elizabeth, njegov dotik pa ji pospešuje srčni utrip.

Slade Delanza je končno našel pogrešano dedinjo, ki bi se morala poročiti z njegovim bratom Jamesom. Toda James je mrtev - in krepak samotar se želi poročiti z bogato Elizabeth Sinclair, saj lahko le tako svojo družino reši propada. Čeprav si močno želi zapeljati svojo mlado nevesto, je Slade preveč časten človek, da bi onečastil prelepo mlado dekle s svojimi strastnimi željami. Zaobljubi se upreti skušnjavi, vendar ne pozna osupljivih skrivnosti, ki jih prikriva njegova nevesta ... če bi bile te skrivnosti razkrite, bi lahko zapečatile njuno ljubezen ali pa ju ločile za vedno.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.