ponedeljek, 19. oktober 2015

Courtney Milan - saga Brothers sinister (Zlovešči bratje)

0,5. Škandal z guvernanto (The governess affair)


Hugo Marshall si je prislužil vzdevek volk iz Clermonta po zaslugi svoje neusmiljene ambicioznosti, značajske lastnosti, ki jo je s pridom izkoristil. Nekoč zgolj rudarjev sin se je tako povzpel do položaja vojvodove desne roke.


Ko dobi nalogo, da se zlepa ali zgrda znebi nadležne guvernante, je to zanj le še eden od običajnih delavnikov. A gospodično Sereno Barton je njegov delodajalec tako zelo prizadel, da je odločena, da bo vojvoda za svoja dejanja plačal. Nič je ne bo ustavilo, niti moški, ki se ga boji ves London. Huga Marshalla morda res kličejo volk iz Clermonta, toda tudi volkove si je mogoče pokoriti ...

1. V vojni z vojvodo (The duchess war)


Minerva Lane je zelo tiha in vedno umaknjena v ozadje. In rada bi, da tudi tako ostane, kajti ko je bila nazadnje v središču pozornosti, se je za njo slabo končalo - tako slabo, da si je spremenila ime in pobegnila pred svojo škandalozno preteklostjo. Sedaj je v nevarnosti, da vzbudi zanimanje kakšnega moškega. In prav to se tudi zares zgodi, ko pride v mesto čeden vojvoda. 

1,5. Zimski poljub (A kiss for midwinter)


Lydia Charingford je vedno dobre volje, še zlasti med božičnimi prazniki. A naj se še tako nasmiha, nikakor ne more pozabiti mladostniške napake, ki bi jo zlahka pokopala. Strahotno skrivnost ji je sicer uspelo zadržati zase, a ena oseba vendarle pozna resnico iz tistih temni dni: doktor Jonas Grantham. Nobenega opravka noče imeti z njim … ali pa s ščemenjem v trebuhu, ki jo spreleti vsakič, ko se spogledata.

Tudi Jonas Grantham ima skrivnost: že več kot leto dni je zaljubljen v Lydio. Zdaj je odločen, da bo strl njen odpor in jo osvojil. In skoval je krasen načrt. Ko se njegovi načrti vsaj ne bi tako pogosto izjalovili …

2. Učinek dedinje (The heiress effect)


Jane Fairfield ničesar ne naredi prav. V družbi vedno zine kaj napačnega – in pri tem ne skopari z besedami. Njene obleke so lahko še tako pregrešno drage, pa se nekako vedno izmuznejo modnim smernicam. Celo njena neizmerna dota ne pomaga, da ne bi bila tarča posmeha.

In to je točno tisto, kar hoče. Storila bo čisto vse, celo tvegala javno ponižanje, dokler se bo lahko s tem izogibala poroki in sestri zagotovila varnost.

Oliver Marshall mora vse narediti prav. Kot vojvodov nezakonski sin je odraščal v skromnih razmerah, zdaj pa je odločen, da bo malemu človeku pomagal do glasu in moči. Če stori en sam napačen korak, nikoli ne bo dobil priložnosti za uspeh. Nobene potrebe ni torej, da bi hitel na pomoč napačni ženski. Vsekakor ni nobene potrebe, da bi se vanjo zaljubil. Toda ljubka, pogumna Jane skriva nekaj, čemur se ne more upreti … pa čeprav bi bilo lahko to pogubno za oba.

3. The countess conspiracy


Sebastian Malheur je eden najbolj nevarnih razuzdancev, je izobražen. Ko ne razvaja žensk, ki najdejo pot v njegovo posteljo, javnost pretresa z njegovimi znanstvenimi teorijami. Je iskan, ranjen, priznan in zaničevan moški ... njega pa vse to izredno zabava.

Violet Waterfield, grofica in vdova Cambury, je zelo spoštovana ženska in temu se ni pripravljena odreči. Vendar pa pred visoko družbo skriva zelo sramotno skrivnost, skrivnost, ki jo nepreklicno povezuje z enim najbolj znanih malopridnežev v vsej Angliji. Sebastianove znanstvene teorije niso njegove, temveč so njene.

In ko ji Sebastian zagrozi, da bo visoki družbi razkril njuno večletno zavezništvo, je Violet pripravljena storiti vse, da bi to preprečila ... tudi, če to vključuje njeno srce, ki ga lahko malopridnež za vedno uniči.

4. The suffragette scandal


Gospodična Frederica Marshall, na kratko 'Free', je dušo in srce poklonila svojemu časopisu, ki slovi po svoji podpori ženskih pravic. Seveda njeni sovražniki ne stojijo križem rok in se na vse pretege trudijo uničiti njen posel in jo enkrat za vselej utišati.

Edwarda Clarka je družina pustila umreti v vojni, on pa se je posvetil edinemu delu, ki je zagotovilo njegovo preživetje: postal je lopov in prvovrstni ponarejevalec. In ko se njegova družina, ki je trdno prepričana, da je mrtev, napove vojno gospodični Marshall, ji Edward ponudi svojo pomoč. Pa kaj če se ji mora zlagati? Konec koncev je ona le ena figurica na poti do njegovega maščevanja.

Toda neobvladljiva gospodična Marshall mu kaj kmalu zleze pod kožo. Ko spozna, da njegovo cinično srce pripada njej, je že prepozno. Edini način, da preseneti svoje sovražnike, je razkritje njegove škandalozne preteklosti ... in ko bo ženska, katero ljubi, izvedela za vse njegove laži, jo bo za vedno izgubil.

4,5. Talk sweetly to me


Nihče ne ve, kdo je gospodična Rose Sweetly, kar ji je zelo všeč. Je sramežljiva hči trgovke, ki obvlada matematiko in sanja o zvezdah. Ženske, kot je ona, nase ne želijo pritegniti pozornosti s škandalom. Sama raje izbere temačnost, najlepša hvala.

Celotna Anglija ve, kdo je Stephen Shaughnessy. On je zloglasni kolumnist in malopridnež. Ko se preseli v Rosino sosednjo hišo, ona spozna, da je Stephen tudi zelo smešen, vražje spogledljiv in neverjetno čeden. In ko pokaže zanimanje za njeno matematično delo spozna, da g. Shaughnessy ne čaka na škandal. Čaka nanji ... in če nebo previdna, lahko on postane njena poguba.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.