sobota, 28. maj 2016

Linda Howard - saga Družina Mackenze (Mackenzie family)

1. Mackenzijeva gora (Mackenzie’s mountain)


Včasih nas najnežnejši ljudje popeljejo skozi najtežje izkušnje in roman Mackenziejeva gora je začetek sage o družini Mackenzie, ki je osvojila že milijone bralcev.

Volk Mackenzie je mešanec med Indijancem in belcem. Je samotar, ki zna neverjetno uspešno ravnati s konji, a goji globoko nezaupanje do ljudi – dokler se na pot do njegove gore ne poda  ženska.

Učiteljica Mary Elizabeth Potter je odločena, da bo obvarovala Volkovega sina pred tem, da opusti svoje sanje ... in ob tem rešila še Volka.

Knjiga na voljo: Emka, Doria, Amazon, Book depository

2. Mackenzijeva misija (Mackenzie’s mission)


Nočna ptica – revolucionarno testno letalo s strogo zaupnim sistemom orožja – je glavna skrb polkovnika Mackenzieja. Caroline Evans, strokovnjakinja za orožje, pa njegova glavna motnja. Ko nekdo skuša sabotirati Nočno ptico, polkovnik ne more spregledati Carolinine podkovanosti. Joe je razpet med zvestobo domovini in ljubeznijo do glavne osumljenke.

Knjiga na voljo: Emka, Amazon, Book depository

3. Mackenzijev užitek (Mackenzie’s pleasure)


Zane Mackenzie, četrti sin Mary in Volka Mackenzieja, je odrasel v neustrašnega bojevnika in se pridružil posebnim enotam ameriške vojne mornarice – tjulnjem, za katere opravlja različne tajne in pogosto življenjsko nevarne naloge.

Barrie Lovejoy je pri desetem letu starosti izgubila mater in brata v terorističnem napadu. Oče, veleposlanik William Lovejoy, je od takrat zelo zaščitniški do nje. Živita na veleposlaništvu v Atenah, kjer hčerka opravlja vlogo administratorke in gostiteljice. Njeno življenje je zavito v vato, dokler je nekega dne na lepem ne ugrabijo in odpeljejo v Libijo.

Ekipo tjulnjev pod Zanovim vodstvom pošljejo v Bengazi. Zane se vtihotapi v sobico, kjer pridržujejo Barrie. Medtem se z ulice razleže streljanje, saj so ugrabitelji očitno odkrili preostanek ekipe tjulnjev. Bo Zanu uspelo rešiti lepo talko?

Knjiga na voljo: Emka, Amazon, Book depository

4. Mackenzijeva magija (Mackenzie’s magic)


Maris, edina hčerka Mackenziejevih, je zaposlena kot dreserka konj v žrebčarni Solomon Green v Kentuckyju. Tako pri delu s konji kot v vsakdanjem življenju jo odlikuje močan instinkt, zaradi česar se zdi marsikomu prav čarobna.

Ko se zjutraj zbudi v objemu privlačnega neznanca in z veliko buško na glavi, je zgrožena. Povrhu naj bi s tem moškim ukradla najslavnejšega dirkalnega žrebca v državi, Črnega groma. Žal zija v Marisinem spominu luknja o preteklem večeru.

A ta se počasi začne krpati: neznanec je posebni agent FBI-ja, Alex MacNeil, ki je pod krinko delal kot konjar v žrebčarni. Na sledi je morilcem, ki so si tokrat za žrtev izbrali Črnega groma. Ogroženo pa je tudi Marisino življenje, saj jih je zalotila na delu, jim slavnega žrebca speljala pred nosom in ga z Macovo pomočjo spravila na varno.

Maris in Mac se neustavljivo privlačita, toda preden se lahko predata drug drugemu, morata nastaviti past zločincem. Bodo ti prijeli za vabo?

Knjiga na voljo: Emka, Amazon

5. Mackenzijeva igra (A game of chance)


Tajni agent Šansa Mackenzie je na lovu za zloglasnim teroristom Crispinom Hauerjem. Ko po naključju odkrije, da ima Hauer hčerko, Šansa posumi, da je tudi ona del njegove teroristične organizacije. Skuje načrt, da jo bo zapeljal, pridobil njeno zaupanje in odkril Hauerjevo skrivališče.

Sonia Miller se že vse življenje seli iz kraja v kraj s skrivnostno potovalko, ki je nikoli ne spusti iz rok. Šansa kmalu ugotovi, da beži pred očetom, ki ji streže po življenju. A Sonči ne ve, da njeno srečanje s Šanso še malo ni naključno.

Med Šanso in Sonio vzplamti ljubezen, ki pa bo mogoča le, ko njeno življenje ne bo več ogroženo. Šansa namreč skuje nevaren načrt ...

Knjiga na voljo: Emka, Amazon, Book depository

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.