sreda, 18. maj 2016

Nora Roberts - Trilogija In the garden (V vrtu)

1. Modra dalija (Blue dahlia)


Ko Stella Rothchild v letalski nesreči izgubi ljubljenega moža, misli, da je izgubila vse. Mlada vdova se odloči, da bo s svojima majhnima sinovoma zapustila Michigan in se preselila na jug, od koder izvira. 

V vrtnariji Rajski vrt dobi službo svojih sanj, nastani se v čudoviti stari hiši družine Harper in se hitro spoprijatelji z lastnico vrtnarije in hišno gospodarico Roz Harper. Kmalu se v hišo vseli še Rozina daljna sestrična, mlada nosečnica Hayley, ki bi prav tako rada začela znova, in ženske postanejo prave prijateljice. 

Stella prevzame vodenje vrtnarije in si zaradi svojega strogega in natančnega načina dela takoj skoči v lase s krajinskim arhitektom Loganom. Kljub na videz nepremostljivim razlikam med njima, se med Stello in Loganom razvije nekaj lepega in močnega. In ko stvari postanejo resne, ko Stella spet odpre svoje srce novi ljubezni, se vmeša skrivnostni duh Harperjeve neveste, ki se že od nekdaj sprehaja po hiši družine Harper. 

Zakaj ima tako rada otroke in zakaj tako močno nasprotuje porajajoči se ljubezni? Kdo je skrivnostna svetlolaska, ki ob večerih nežno prepeva otrokom uspavanke in s srhljivim mrazom ter silo kaznuje zaljubljeni par? Bo mlada ljubezen lahko pognala močne korenine in zacvetela kot čudovita modra dalija iz sanj?

2. Črna vrtnica (Black rose)


Tri ženske se srečajo, ko se v življenju znajdejo na razpotju. Vsaka išče nove poti, kjer bi rahlo rasla – nato pa druga v drugi najdejo pogum, da tvegajo in sprejemajo, kar jim prinaša prihodnost.

Roz je finančno neodvisna ženska, ki meni, da je njen čas za ljubezen že minila. Ko pa jo preseneti nova ljubezen, nikakor ni pripravljena dovoliti, da bi jo kaj odvrglo od te druge priložnosti za srečo.

3. Rdeča lilija (Red lily)


Tri ženske se srečajo, ko se v življenju znajdejo na razpotju. Vsaka išče nove poti, kjer bi rahlo rasla – nato pa druga v drugi najdejo pogum, da tvegajo in sprejmejo, kar jim prinaša prihodnost.

S trdno podporo prijateljev sta Havley in njena hčerkica pognali korenine v novem okolju. A ko se eno od teh prijateljstev razcveti v nekaj več, mora Havley izbirati med dvema različnima ljubeznima…

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.