četrtek, 18. avgust 2016

Julie Garwood - duologija Lairds' fiancees

1. Nevesta (The bride)


Po kraljevem ukazu si mora mogočni škotski poglavar Alec Kincaid izbrati nevesto med štirimi hčerami angleškega barona Jamisona. Odloči se za najmlajšo, Jamie, vročekrvno modrooko lepotico. Čeprav mu ugaja njen pogum je prepričan, da bo njeno divjo naravo zlahka ukrotil.

Toda ona si je prisegla, da se nikdar ne bo predala barbaru s Škotskega višavja in se na poročnem obredu prikaže v črni obleki. Alec je vse, pred čimer jo svari srce – predrzen malopridnež surovega videza. In čeprav njegovi vroči poljubi v njej podžigajo strast, se mu nesramno upira. Toda kmalu se zdi, da ji grozi nekaj veliko nevarnejšega kot zgolj poželenje – ljubezen.

2. Poroka (The wedding)


Srednjeveška Škotska je očitno avtoričina priljubljena destinacija, saj je tja postavila tudi dogajanje tokratne zgodbe. Skupina divjih bojevnikov zajame dekle, ki potuje na svojo poroko, in prisiljena se je poročiti z njihovim poglavarjem.

Lady Brenna, vdana v usodo, potuje iz Anglije na Škotsko k svojemu zaročencu na dogovorjeno poroko. Toda, ko jo na poti zajame skupina divjih bojevnikov, se je prisiljena na vrat na nos poročiti z njihovim svojeglavim poglavarjem Connorjem MacAlisterjem. Ne ve pa, da je ugrabitev le prvo dejanje maščevanja proti njenemu zaročencu, ki je Connorjev zapriseženi sovražnik.

Brenna si ne dela nobenih utvar, da jo mož ljubi. Po naglem obredu jo MacAlister obvesti, de se bo lahko vrnila, ko bo povila njegovega sina. Kljub vemu pa se še predobro spominja, kako je kot otrok sama prosila MacAlisterja za roko ...

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.