sobota, 6. avgust 2016

Nora Roberts - Trilogija Inn BoonsBoro (Gostišče Inn BoonsBoro)

1. Druga sreča (The next always)


Zgodovinski hotel v Boonsboroju je preživel vojno in mir, menjavo lastnikov in celo strašenje, o katerem se je govorilo. Tokrat je deležen obsežne prenove, ki jo vodijo bratje Montgomery in njihova ekscentrična mati. Kot arhitektu v družini je Beckettovo družabno življenje sestavljeno večinoma iz pogovorov o delavnici ob pici in pivu. A pozornost posveča še nečemu: dekletu, ki si ga je želel poljubiti že od šestnajstega leta.

Po izgubi moža in vrnitvi v rojstni kraj se Clare Brewster kmalu privadi na življenje matere treh mladih fantov, hkrati pa vodi krajevno knjigarno. Čeprav zaposlena in z malo časa za ljubezen, jo čez cesto vleče Beckettova preobrazba starega gostišča, ki si ga želi pobliže ogledati – stavbo in moškega, ki stoji za tem.

Približuje se velika otvoritev. Beckett med sestanki o načrtih in pobiranju otrok iz vrtca z veseljem popelje Clare po gostišču – po vsaki sobi posebej. To ni prvi zmenek, a ti ukradeni trenutki so začetek nečesa, kar bi lahko prebudilo skrivno hrepenenje, ki prebiva v njenem samostojnem srcu, in odprlo vrata izjemni pustolovščini naslednjega trenutka …

Knjiga na voljo: Emka, Amazon

2. Zadnji fant (The last boyfriend)


Owen je organizator v klanu Montgomery in vodi družinski posel z železno roko. Čeprav se vsi norčujejo iz njega zaradi svoje obsesije z listki, bo prav zaradi tega otvoritev po načrtu. Edina reč, na katero Owen ni računal, je Avery McTavish ...

Averyna najljubša picerija je nasproti gostišča, zato lahko nemoteno spremlja njegovo osupljivo obnovo – tako kot Owena, ki ji postaja ponovno všeč. Ker je bil njen prvi fant, ga ni nikoli pozabila. A privlačnost do njega je vse prej kot nedolžna.

Ko Avery in Owen previdno poglabljata svoj odnos, otvoritev gostišča ponuja razlog za slavje. A Owenovo delo se je šele začelo, kajti prepričati Avery, da se odpre, bo veliko bolj zahtevno delo kot je pričakoval.

Bo njen prvi fant tudi zadnji?

Knjiga na voljo: Emka, Amazon

3. Popolna Hope (The perfect Hope)


Hope Beaumont se po dobrem letu življenja v majhnem podeželskem mestu Boonsboro na svoje presenečenje začne zavedati, da je tukaj pravzaprav zelo srečna. Obožuje svoje delo oskrbnice v gostišču, uživa v druženju z najboljšima prijateljicama Avery in Clare, utrip podeželskega mesta in njegovi prebivalci pa ji postajajo vse bolj domači. Le na ljubezenskem področju se, kot kaže, za zdaj še ne more pobrati. 

Vendar pa se tudi tukaj obetajo spremembe. Njen nezvesti nekdanji fant se nepričakovano pojavi na njenih vratih prav takrat, ko se Hope začne zapletati z Ryderjem Montgomeryjem, kar je prav tako nepričakovano, saj sta si z zadnjim prostim Montgomeryjevim bratom v laseh že od svojega prvega srečanja. 

Bo Hope v svoji obsedenosti po popolnosti znala prisluhniti svojemu srcu ali bo pristala na to, kar se zdi popolno samo na prvi pogled?

Knjiga na voljo: Emka, Amazon

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.