ponedeljek, 2. januar 2017

Julie Garwood - trilogija Highlands' lairds

1. Skrivnost (The secret)



Uporniška Angležinja Judith Hampton je tako čedna, kot je ponosna in odločna. Ko izve, da je njena prijateljica na Škotskem noseča, kljub sporom med deželama drži staro obljubo, da ji bo ob rojstvu stala ob strani. Prav nič pa je ne pripravi na srečanje s škotskim ‘barbarom’ Iainom Maitlandom, ki ji ga je prijateljica poslala za spremstvo na poti. 

Postavni poglavar klana proti svoji volji izgubi glavo in srce. Kljub začetnim nesoglasjem se med njima začnejo rojevati čustva, ki jih ne moreta zanikati. Toda skrivnost o njenem očetu bi lahko ogrozila porajajočo se ljubezen …

Knjiga na voljo: v Sloveniji je knjigo mogoče dobiti le še rabljeno, Amazon

2. Odkupnina (Ransom)



Znova se znajdemo na Škotskem višavju v začetku trinajstega stoletja, nekaj let za dogodki v romanu Skrivnost. 

Vse, kar si želi junakinja Gillian, je znova srečati svojo sestro in očistiti oblateno očetovo ime. Za njegovo smrt se hoče maščevati zlobnemu baronu Alfordu. Zaveda se nevarnosti in je pripravljena tvegati tudi življenje. Toda pot ji nepričakovano prekriža neustrašni Brodick Buchanan, ki mu niti na kraj pameti ne pade, da bi ji dovolil izpeljati njene nevarne podvige, saj je v njem predramila čustva, za katera sploh ni vedel, da jih je zmožen.

Knjiga na voljo: v Sloveniji je knjigo mogoče dobiti le še rabljeno, Amazon

3. Glasba senc (Shadow music)



Princesa Gabrielle je hči enega najvplivnejših angleških baronov. Njena lepota slovi tudi onkraj britanskih meja, zato jo kralj sklene poročiti s prijaznim škotskim poglavarjem, da bi zagotovil mir v Višavju. Toda te poroke ne bo.

Gabrielle na poti skozi divjo, osupljivo pokrajino z eno samo puščico kaznuje krutost, reši življenje in sproži vojno. V razburkanih dnevih, ki sledijo, jo usoda pripelje v trdnjavo skrivnostnega Colma MacHugha, pred katerim se trese vse Višavje. Pod njegovim prodornim pogledom zadrhti tudi Gabriellino srce.

Knjiga na voljo: Emka, Amazon

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.