torek, 28. marec 2017

Grace Burrowes – saga MacGregors

1. Ženin v kiltu (The bridegroom wore plaid)


Ian MacGregor dvori dami, ki v nobenem oziru ni prava zanj, toda kot novi balfourski grof se mora poročiti s premožno Angležinjo, da bi rešil družino pred finančnim propadom.
Augusta, obubožana spremljevalka njegove prihodnje žene, pa mu daje vse, po čemer hrepeni njegovo srce.

1,5. Mary Fran and Matthew


Gre za čudovito viktorijansko kratko zgodbo. V knjigi Ženin v kiltu so kar trije bratje MacGregor našli pravo ljubezen. Tuda tudi njihova sestra, lady Mary Frances, spozna svojo pravo ljubezen v Matthewu Danielsu. Tudi njuna zgodba si zasluži biti slišana.

Vdova Mary Frances MacGregor je prisegla, da nikoli več ne bo podlegla manipulacijam drugega čednega Angleža, a se nikakor ne more upreti osamljenemu in samotarskemu Matthewu Danielsu. Matthew je bil v preteklosti vpleten v velik škandal, a mu to ne povzroča toliko slabe vesti, da ne bi  z ustreznimi razlogi poskušal prepričati Mary Frances, zakaj bi se kljub temu morala z njim poročiti.

2. Ljubezen na Škotskem (Once upon a tartan)


Tiberius Flynn je nemara do obisti pravcati angleški lord, vendar se bistroumna in prikupna Hester Daniels ne zmeni za gospodovalnega gosta, četudi je še tako čeden, očarljiv ali zapeljiv. Skupni jezik najdeta samo, ko gre za živahno deklico pod njunim okriljem.

Ko želi ošabni Tiberius odpeljati deklico na svoje premožno posestvo v Angliji, kjer se ji bo godilo bolje kot v njenem ljubljenem in razpadajočem domu na Škotskem, se v Hester prebudi zaščitniški čut, zato se nenadoma znajdeta na okopih …

3. Trmasta izvoljenka (The MacGregor’s lady)


Asher MacGregor, novopečeni grof Balfour, ne želi izbrati žene iz visoke družbe za svojo grofico, čeprav se strinja, da bo za eno sezono nudil dom bostonski dedinji Hanni Cooper. Ko bo to uspešno opravil, se bo zadovoljen in samski vrnil nazaj domov v Škotsko višavje.

Očim Hanne Cooper vztraja, da se mora njegova pastorka udeležiti londonske sezone, toda ona nima prav nobenega namena, da bi svoje bogastvo predala lovcu na doto. Po koncu sezone bo odjadrala nazaj v Boston k svoji družini, ki je odvisna od nje.

Nezgovorni Asher je bil popoln za Hannine načrte – če se zaljubita škotski grof in ameriška dedinja, bo med njima za ves ocean nasprotij …

4. Najlepše božično darilo (What a lady needs for Christmas)


Da bi se lady Joan Flynn izognila velikemu škandalu, s katerim bi povsem osramotila svojo družino, se še pred božičnimi prazniki zateče na posest svojih sorodnikov v škotsko Višavje.

Med potjo na vlaku naleti na lastnika predilnic Danteja Hartwella, ki ji ponudi dobro kupčijo: v zameno za preboj v aristokratske kroge in med morebitne vlagatelje v njegove posle se bo, da bi mlada dama prekrila morebitni škandal, poročil s čedno Joan.

Toda ali se bo ta lahko na tak način vendarle izognila sencam preteklosti, ki ji onemogočajo srečno življenje? Bo Joan za božič naposled le dobila tisto, kar si neizmerno želi?

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.