nedelja, 19. februar 2017

Emma Cadwell - trilogija Los guardianes de Alejandría

1. Plenilunio


Že od začetka časa so na našem planetu živeli številni bojevniki, z enim samim namenom: zaščititi ljudi pred zlom. Med vsemi temi rasami so živeli tudi varuhi Aleksandrije, skupina vojakov v človeški podobi, ki so se lahko prelevili v skoraj nepremagljive bojevnike, ko se je kdo znašel v nevarnosti. 

Evropa, sedanji čas. Ewan Jura že petintrideset let poskuša zatreti zver v sebi. A ko spozna Julio, edino žensko, ki ga izpopolnjuje, njegovi instinkti privrejo na dan z večjo močjo kot kdajkoli prej in Ewan ima resne težave z njihovim obvladovanjem.

2. Oscuridad


Ko Simon Whelan spozna Maro Stokes, se ga polasti občutek, da je našel svojo sorodno dušo, vendar se zaveda, da je njuna zveza nemogoča. Mara je premlada in preveč nedolžna, Simon pa je enkrat že izgubil žensko, za katero je mislil, da mu je usojena in si te izkušnje ne želi ponoviti. Toda Mara je veliko več, kot se zdi na prvi pogled, njena najpomembnejša skrb je pokončati Simona. 

Številna leta je preživela zaslepljena z lažmi o njej sami in njeni družini, s katerimi jo je vojska senc poskušala prepričati, da je med drugim ravno Simon tisti varuh, ki je naročil umor njenih staršev. Toda bolj, kot se poskušata upirati močni privlačnosti, ki jo čutita drug do drugega, je njuna ljubezen edina stvar, s katero bosta lahko premagala temo, ki ju obdaja. Skupaj bosta morala odkriti resnico in premagati vojsko senc, ki bo dala vse od sebe, da bi zmagala v zadnji bitki.

3. Infierno


Dominic Prescott je eden najstarejših varuhov, ki še bstajajo. Star je več kot štiristo let. Dokler ga ni ujel Red in ga pričel uporabljati kot poskusnega zajčka, je bil prepričan, da nikoli ne bo našel svoje sorodne duše. Ampak v tistem prekletem zaporu, v katerem sta bila oba ujetnika, je ugotovil svojo zmoto. 

Clare London že stoletja čaka na Dominica. Stoletja, v katerih ga je velikokrat potrebovala, sedaj, ko sta si končno tako zelo blizu, pa je morda že prepozno; vojska senc nikoli ne bo dovolila njune zveze. Dominic ne ve, kdo je Clare. V zaporu je samo slišal njen glas in videl barvo njenih las, ko so jo vojaki nesli nezavestno mimo njegove celice. Odločen je, da mu nihče ne bo preprečil, da bi bil z njo. 

Potem, ko ga iz ujetništva rešita Ewan Jura, še en varuh, ter Mitch, človek, ki jim je vedno pomagal, se Dominic odpravi v Kanado, kjer mora poiskati Clare. Nekaj v njegovi duši mu pravi, da jima zmanjkuje časa.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.