četrtek, 27. april 2017

Jude Deveraux - saga Velvet Montgomery annuals

1. Žametna obljuba (The velvet promise)


Na njen poročni dan se je veselila vsa Anglija. Toda Judith si je prisegla, da bo njen mož dobil le tisto, kar mu bo uspelo izsiliti od nje.

Pred s cvetjem okrašenim oltarjem je že prvi dotik vzbudil v njiju vse prežemajočo strast. Gavin Montgomery se je zagledal globoko v njene zlate oči in v njem se je vnelo poželenje … Toda svoje srce je že obljubil drugi ženski.

Judith, ki se je ponižana in osamljena znašla v neznanem gradu, se je odločila, da bo sovražila svojega moža, ki si je vzel njeno telo, toda zavrnil njeno ljubezen … A ni si priznala, da se strašno boji, da bi ga izgubila.

In usoda se je odločila, da bo Judith namenila drugačno pot … takšno, da se bo nazadnje morala odločiti, ali naj prelomi svojo prisego.

2. Višavski žamet (Highland velvet)


Bronwyn MacArran je ponosna Škotinja in glavarica klana. Stephen Montgomery je Anglež.
Kralj Henrik naroči Bronwynino ugrabitev in jo prisili, da omoži enega izmed njih – sovražnika.

Prepričana je, da je Stephen mehkužen angleški plemič in izdajalec, zato se mu na vso moč upira. A ne računa na Stephenovo pogumno srce in neustavljivo privlačnost … En pogled na vročekrvno lepotico je dovolj, da Stephena zagrabi divja strast, kot je ni čutil še nikoli. Tudi ko se priuči škotskih navad, ga nova žena še vedno zavrača in ga ima za sovražnika.

Vendar ju bitke med klani, Bronwynin razdedinjeni brat in naključni sovražniki povežejo in postavijo pred preizkušnjo vse, v kar verjameta.

3. Žametna pesem (Velvet song)


Zaradi neizprosnega odloka sta bila oba izobčenca in tik pred tem, da strast združi njuni usodi!

Ljubki Alyx Blackett so umorili očeta in ji požgali dom, zato je zbežala v gozd in našla zatočišče v taboru Raina Montgomeryja, plemiča, ki ga je kralj razglasil za odpadnika. Tam je skrivala svojo lepoto, saj se je pretvarjala, da je fant, v vlogi Montgomeryjevega oprode pa se je zakopala v delo, da bi pozabila na žalost. Kako dolgo lahko takšna lepota ostane skrita? Kako dolgo lahko tako pogumen mož zanika svoje želje?

Montgomeryjevi in Chatworthovi so se zapletli v krvno maščevanje in v imenu družinske časti besno rožljajo z meči. In kako hitro lahko ljubezen ene same ženske popolnoma spremeni položaj? Njena ljubezen je zanetila strast v junaku, spodbudila kraljevo usmiljenje in povzročila, da je v vsakem angleškem srcu zaigrala pesem.

4. Angel v žametu (Velvet angel)


K njemu je prišla kot dragoceno darilo, razgaljen angel, zavit v preprogo. Ko se je zazrl v njene zelene oči, zagledal zmešnjavo medeno svetlih las, je bil izgubljen.

Elizabeth se ni nameravala nikoli predati. On je bil osovraženi Montgomery, ona Chatworthova in krvava vojna med njunima družinama je divjala in divjala – požar posilstev, umorov in izdaj.

Elizabeth je prisegla, da se bo bojevala proti čednemu lordu, se uprla žgočemu poželenju v njegovih očeh – pa naj bi bila skušnjava še tako velika.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.