torek, 9. maj 2017

Sherry Thomas - trilogija London (The London)

1. Najsrečnejša dama v Londonu (The luckiest lady in London)


Felix Rivendale, markiz Wrenworthski, je idealen moški, takšen, kot bi bili radi vsi moški, in takšen, kot si ga želijo vse ženske. Felix tudi skoraj sam verjame, da je utelešenje te božanske podobe, ki se hrani z laskanjem okolice, globoko v sebi pa je uničena duša.

Louisa Cantwell se mora nujno bogato poročiti, da bo lahko vzdrževala svoje sestre. Kljub temu si nikakor ne želi gospoda Wrenwortha, čeprav se zdi, da se on nekako nerazumljivo zanima zanjo. Louisa namreč dvomi v njegovo popolnost, ki se kaže navzven.

2. Načrtovana ljubezen (Private arrangements)


V londonski plemiški družbi velja, da imata gospod in gospa Tremaine najpopolnejši zakon – ta temelji na vljudnosti, spoštovanju in svobodi. Kako jima to uspe? Zadnjih deset let živita ločeno – vsak na svoji celini. Nekoč pa je bilo povsem drugače ... 

Ko je Gigi Rowland prvič zagledala Camdena Saybrooka, jo je takoj zajela neustavljiva privlačnost. Kar pa se je začelo z iskrico strasti, se  je končalo z izdajo – mož jo je zapustil v jutru po njuni poročni noči. Zdaj si Gigi želi biti prosta, da bi se znova poročila, a ji mož postavi nezaslišano zahtevo v zameno za njeno svobodo: dati mu mora potomca. 

Gigijina odločitev bo imela posledice, ki si jih ni nikoli predstavljala; ko bodo prišle na dan vse skrivnosti in se bo spet prebudilo poželenje, se bo moral najbolj občudovan londonski par ali ponovno zaljubiti ali pa za vedno raziti.

3. Njegova ponoči (His at night)


Ljubezen je najbolj strastna v temi, preden se zdani.

Elissanda Edgerton je obupana ženska, ujetnica v hiši tiranskega strica. Svobodo, po kateri hrepeni, si lahko zagotovi samo s poroko. toda kako naj ujame moškega, s komer bi lahko izpeljala svoj načrt?

Lord Vere je navajen nastavljati nepremagljive zanke. Kot skrivni agent pod krinko neškodljivega samskega slaboumneža razkriva prevare in zločine največjih hudodelcev v Londonu. Vendar ga nič od tega ne obvaruje škandala, ki nastane, ko ga Elissanda dobi v past.

Elissanda in Vere, prisiljena v poroko, drug o drugem odkrivata, da nihče od njiju ni brez skrivnosti. Se lahko s pomočjo zapeljevanja, ki je njuno edino orožje, in z odkrivanjem njune skrivnostne preteklosti naučita zaupati drug drugemu, medtem ko se predajata poželenju, ki ga ne moreta zanikati?

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.