nedelja, 4. januar 2015

Jeaniene Frost - saga Night huntress universe

Saga spada med fantazijske ljubezenske romane. Celotna saga Night Huntress Universe se deli na kar tri dele, in sicer Night Huntress, Night Huntress World in Night Prince. Toda ker se knjige med seboj dopolnjujejo, je bralni vrstni red, zapisan spodaj, tisti, katerega avtorica priporoča svojim bralcem. 

0,5. Reckoning


V New Orleansu dva serijska morilca, ki sta povrhu vsega vampirja, sta tik pred tem, da karneval Mardi Gras spremenita v grozljivko - razen, če ju  Bones, lovec na glave. S strani Jeaniene Frost prihaja vznemirljiva zgodba, v kateri nam predstavi like iz njene sage Night Huntress, ki zaseda prva mesta lestvic najbolje prodajanih fantazijskih ljubezenskih romanov. Originalno je bila zgodba izdana v zbirki z naslovom Unbound.

1. Halfway to the grave


Catherine Crawfield je pol vampirka, pol človek, iz maščevanja lovi vampirje v upanju, da bo eden izmed njih tudi njen oče, ki je njeni mami uničil življenje. Takrat jo ujame Bones, vampirski lovec na glave, s katerim je prisiljena skleniti zavezništvo.

V zameno, da ji bo pomagal poiskati njenega očeta, se Cat odloči trenirati s seksi nočnim zalezovalcem, dokler njeni borilni refleksi niso tako zelo ostri, kot njegovi podočniki. Začudena je, da v vsem tem času ni končala kot njegova večerja - ali je mogoče, da dejansko obstajajo tudi dobri vampirji?

V zelo kratkem času ji bo Bones pokazal, da njena nesmrtna stran ni tako zelo slaba. Toda preden lahko Cat prične uživati v na novo pridobljenem statusu kot lovka na demone, nekdo nad njiju pošlje skupino morilcev. Sedaj je Cat prisiljena izbirati na čigavi strani se bo borila ... in Bones se izkaže za tako mamljivega, kot katerikoli moški z utripom.

1,5. Happily never after


Isabella Spaga je tik pred tem, da se do oltarja sprehodi z g. Nevarno Napačnim ... vendar se to ne bo zgodilo, če bo imel vampir Chance kaj besede pri tem. Da bi naredil uslugo Bonesu, se Chance udeleži slavja, da bi preprečil poroko med lepotico in zverjo. Toda kaj, ko nikakor ne more svojih rok držati stran od prelepe neveste. (Zgodba je bila izdana v zbirki večih avtorjev pod naslovom Weddings from Hell).

2. One foot in the grave


Lahko pobegnete iz groba, vendar se ne morete skriti ...

Pol vampirka Cat Crawfield je sedaj posebna agentka Cat Crawfield, dela za vlado, da bi svet rešila pred paranormalnimi lopovi. Še vedno uporablja vse trike, katere ji je pokazal njen bivši fant, Bones. Toda ko sama postane tarča morilcev, ji lahko pomaga samo vampir, katerega je zapustila.

Bonesova bližina v njej prebudi vsa stara čustva, od adrenalina ob lovljenju vampirjev, pa vse tja do nenadzorovane strasti, ki se ju polašča. Toda cena za njeno glavo - iskana: mrtva ali na pol mrtva - je visoka in njeno preživetje je odvisno od sodelovanja z Bonesom. Ne glede na to, kako močno se Cat trudi njun odnos obdržati na strokovni ravni, bo ugotovila, da je strast večna ... in Bones ji ne bo pustil znova pobegniti.

3. At grave's end


To bi moral biti najlepši dan za pol vampirko Cat Crawfield. S svojim ljubimcem Bonesom ob strani, je uspešno zaščitila ljudi pred nesmrtnimi lopovi. Toda Catin trud, da bi pred blaznimi krvosesi uspela prikriti svojo pravo identiteto, se izkaže za neuspešnega. Njena krinka je razkrita, zaradi česar je njeno življenje v veliki nevarnosti.

Kot da to ni dovolj, se pojavi še Bonesova bivša, ki je trdno odločena, da ga bo tokrat pokopala za vedno. Ujeta med maščevalnim vampirjem in željo, da bi pomagala Bonesu, je Cat tik pred odkritjem, kaj v resnici pomeni izraz slaba kri. Triki, ki se jih je naučila kot posebna agentka, ji tokrat ne bodo pomagali. Če se želi rešiti - sebe in Bonesa - usode, ki je veliko slabša od groba, bo morala vso pozornost posvetiti svojim vampirskim instinktom.

3,5. Devil to pay


Blake Turner je imel vse, dokler se ni njegove duše polastil demon. Mučen z nenadnimi izgubami spomina in sledjo trupel, ki jo pušča za seboj, je Blake prepričan, da je najboljša rešitev, ki bi mu pomagala preprečiti to nočno moro, vampirka Elise. Žalostno je, da se prične zaljubljati v prelepo vampirko ravno v trenutku, ko mora umreti. (Zgodba je bila izdana v zbirki večih avtorjev pod naslovom Four Dukes and a Devil).

4. Destined for an early grave


Njene smrtonosne sanje jo spravljajo v veliko nevarnost ...

Odkar sta se pol vampirka Cat Crawfield in njen nesmrtni ljubimec Bones spoznala pred šestimi leti, sta se borila proti nesmrtnim kriminalcem, v boj sta se spustila z maščevalnim Mojstrom vampirjem ter se zaobljubila s krvno zavezo. Sedaj je prišel čas za počitnice. Toda njune sanje o popolnih počitnicah v Parizu so prekinjene, ko se Cat neke noči prebudi iz grozne nočne more. Ima vizije o vampirju, ki sliši na ime Gregor, je veliko močnejši od Bonesa ter je povezan z njeno preteklostjo, česar se ne spominja niti Cat.

Gregor je trdno prepričan, da je Cat njegova in ne bo odnehal, dokler je ne dobi. Ko se prične bitka med vampirjem, ki jo preganja v nočnih morah in vampirjem, ki ima njeno srce, je samo Cat tista, ki lahko prekine njeno vez z Gegorjem. Potrebovala bo vse svoje moči, da bo lahko premagala najstrašnejšega, najmočnejšega in najzlobnejšega krvosesa kar jih je kdaj srečala ... čeprav jo bo ta moč spravila v prerani grob.

4,5. One for the money


Cat in Bones imata nalogo zaščititi razvajeno dedinjo, nad katero je nekdo poslal nesmrtnega morilca, na njeno glavo pa razpisal visoko nagrado. (Zgodba je bila izdana v zbirki večih avtorjev pod naslovom Magic Graves).

5. First drop of crimson


Noč ni varna za navadne smrtnike.

Denise MacGregor še predobro ve kaj se skriva v sencah - njena najboljša prijateljica je pol vampirka Cat Crawfield - in izgubila je že veliko več, kot bi povprečni človek lahko prenesel. Toda temačna preteklost njene družine je zavita v skrivnosti - in demon, ki spreminja obliko, je Denise zaznamoval kot svoj plen. Sedaj je njeno življenje v rokah vampirja, ki hrepeni po njej.

On je Spade, močan, skrivnosten vampir, ki po zemlji hodi že več stoletij in njegova dolžnost sedaj je varovati to ogroženo, privlačno žensko - tudi če to pomeni, da se bo moral boriti proti svoji lastni vrsti. Denise v njem res prebuja najglobljo lahkoto, vendar pa se Spade zaveda, da mora svoje želje zatreti v kali saj se bosta morala skupaj soočiti z demonsko nočno moro ...

6. Eternal kiss of darkness


Zasebna detektivka iz Chicaga, Kira Graceling, bi morala preprosto nadaljevati svojo pot. Toda njen občutek za dolžnost ji ne dovoli kar tako prezreti stoka bolečine, ki prihaja iz skladišča tik pred zoro. Nenadoma se znajde v svetu, kakršniga si je predstavljala samo v svojih najhujših nočnih morah.

V središču vsega je Mencheres, dih jemajoč Mojster vampirjev, ki je mislil, da je že videl vse. Nato se pojavi Kira, tako neustrašna, lepa ... ženska, ki je pripravljena tvegati svoje življenje, da bi rešila njega. Čeprav njegovo srce gori zanjo, bi s tem, da bi jo poskušal zadržati v svojem svetu, tvegal njeno življenje. Vendar pa si ne more predstavljati, da bi jo poslal stran. 

Toda ko se nevarnost začne približevati  mora Mencheres izbirati med žensko, po kateri hrepeni, ali pa se prepustiti najtemnejši vrsti magije, da bi uničil svojega največjega sovražnika.

7. This side of the grave

Nevarnost čaka na obeh straneh groba.

Pol vampirka Cat Crawfield in njen mož, vampir Bones, sta se morala boriti tako za svoja življenja kot za njuno razmerje. In ko sta ravno pred kratkim premagala enega izmed najtežjih sovražnikov v zadnji bitki, Catine nove in povsem nepričakovane sposobnosti grozijo, da bodo porušile dolgoletno ravnovesje.

Skrivnostno izginjanje vampirjev sproži govorice, da med nadnaravnimi bitji poteka vojna. Nek fanatik pa še spodbuja napetost med vampirji in ghouli. Če bi ti dve skupini udarili druga proti drugi, bi nedolžni ljudje, ki bi se znašli med njima, postali nedolžne smrtne žrtve, katere sta obe skupini pripravljeni žrtvovati in sprejeti. Cat in Bones sta pomoč prisiljena poiskati pri zelo nevarni 'zaveznici', pri sami kraljici ghoulov. Toda cena za njeno pomoč je lahko veliko višja, kot tista, katero bi povzročila vojna med nadnaravnimi bitji ... da ne govorimo o posledicah, na katere si Cat ne upa niti pomisliti.

8. One grave at a time

Kako v grob spraviti morilca, ko pa je le ta že mrtev?

Ker so se za las izognili vojni, si Cat ne želi drugega, kot kratek odmor, ki bi si ga privoščila s svojim možem, Bonesom. Žal pa ji dar, katerega ji je podarila voodoo kraljica iz New Orleansa, tega ne omogoča, saj ju zaplete v boj z zlobnim duhom.

Pred stoletji je bil Heinrich Kramer lovec na čarovnice. Sedaj se vsako leto na Noč čarovnic vrne na zemljo in muči nedolžna dekleta, preden jih žive sežge. Letos sta Cat in Bones tista, ki bosta tvegala vse, da bi ga za vedno poslala na drugo stran večnosti. Toda že s samo enim napačnim korakom, si lahko skopljeta svoj lasten grob.

8,5. Home for the holidays

Cat in Bones se veselita normalnih prazničnih dni - vsaj tako 'normalne', kot si jih vampirja, njuni prijatelji in družina lahko privoščijo. Vendar pa se njihovi načrti za božične praznike razblinijo, ko se pojavi skrivnostni tujec in razkrije dolgo zakopane skrivnosti, ki grozijo, da bodo iztrgale košček iz njihovih prazničnih dni ... in iz njihovih življenj. (Zgodba je bila izdana v zbirki večih avtorjev pod naslovom The Bite Before Christmas).

9. Once burned

Ona je ženska s temačnimi sposobnostmi ...

Po tragični nesreči, ki je njeno telo zaznamovala z brazgotinami in uničila njene sanje, si Leila niti predstavljala ni, da najhujše šele pride: grozljive sposobnosti, ki ji omogočajo nadzorovanje električne energije ter spoznavanje človekovih najtemačnejših skrivnosti z enim samim dotikom. Leila je obsojena na življenje v samoti ... dokler je ne ugrabijo bitja noči, ki jo prisilijo, da s svojimi telepatskimi sposobnostmi prikliče zloglasnega in svetovno znanega vampirja ...

On je Princ noči ...

Vlad Tepesh je navdih za eno največjih vampirskih legend - toda karkoli naredite, nikoli ga ne pokličite Drakula. Zaradi njegove sposobnosti nadzorovanja ognja je postal eden izmed vampirjev, ki seje strah med svojo vrsto. Toda njegovi sovražniki so proti njemu našli novo orožje - prelepo žensko s sposobnostmi, ki se ujemajo z njegovimi. Ko se Vlad in Leila spoznata, ju zajame neopisljiva strast. Samo s skupnimi močmi bosta lahko zaustavila sovražnika, ki ju hoče spremeniti v prah.

10. Twice tempted

Hoditi s Princem teme ima svoje prednosti ... kot je izbira med večno ljubeznijo ali večnostjo brez ljubezni.

Leila pričenja izgubljati svoje sposobnosti in enostavno ne ve, kaj ji prinaša prihodnost. In kot da to že ne bi bilo dovolj, se njen ljubimec Vlad, do nje vede zelo čudno. Čeprav je Leila navadna smrtnica, je tudi ženska, ki ni pripravljena dolgo prenašati hladnega odnosa - še posebej ne s strani čednega vampirja, ki še vedno noče priznati, da jo ljubi.

Kmalu okoliščine Leilo znova popeljejo v začaran krog, kjer prevladuje tragedija. In ko se znajde v begu pred morilcem, ki je morda veliko bližje kot si misli, se mora Leila odločiti, komu bo zaupala - ognjenemu vampirju, ki vzbuja njeno strast kot nihče drug, ali mučenemu vitezu, ki hrepeni po tem, da bi bila več kot le prijatelja? Z nevarnostjo, ki jo zasleduje na vsakem koraku, je potreben samo en napačen korak, da nadse prikliče prekletstvo za vso večnost.

11. Up from the grave

Zadnje čase je bilo življenje Cat in Bonesa precej mirno. Vendar bi morala vedeti, da se nikoli ne bi smela povsem sprostiti, saj ju kmalu doseže šokantna novica, ki ju znova požene v akcijo ...

Pokvarjen CIA agent je vpleten v strašljive tajne dejavnosti, ki grozijo dvig napetosti med ljudmi in vampirji do nevarnih višin. Cat in Bones sta v tekmi s časom, da bi svoje prijatelje in družino rešila usode, ki je veliko hujša od smrti ... več skrivnosti kot odkrijeta, bolj smrtonosne so posledice. Če jima ne uspe, se bodo njuni življenji - in življenja vseh, ki jih imata rada - gibala na robu groba.

12. Bound by flames


Če se hočeš igrati z ognjem, moraš plačati ceno.

Leilina zadnja leta življenja so bila brez dvoma izobraževalna. In česa se ni uspela najbolje naučiti: kaj pomeni biti vampirka in kako je biti poročena z najbolj znanim vampirjem na vsem svetu. S prilagajanjem obojemu, Leila hodi po zelo tankem robu med strastjo in nevarnostjo, čeprav resnična nevarnost šele prihaja ...

Vlad mora biti boj s stoletja starim sovražnikom, katerega vezi segajo na več kontinentov in katerega moč je enaka njegovi. Vlada nikoli ni strah, a tokrat ga je ... zaradi Leile, saj njegov sovražnik dobro ve, da je ravno ona njegova največja šibka točka. Ko njegov prijatelj in sovražnik skleneta zavezništvo in se skupaj zarotita proti njemu - in njegov prevelik zaščitniški nagon Leilo oddalji od njega - lahko Vladova ljubezen do njegove nove neveste oba pogubi.

12,5. Outtakes from the grave

Privoščite si užitek ob prebiranju o neverjetnem paru, kakršen sta Cat in Bones, v zbirki izbrisanih poglavij in scen iz prvih štirih romanov sage Night huntress. Ta izbrisana poglavja so dopolnjena z avtoričinimi komentarji in razmišljanjem.

13. Into the fire

V eksplozivnem finalu sage o Vladu se le ta znajde v veliki nevarnosti, da izgubi svojo nevesto. Na delu je sovražnik, katerega moči so morda veliko večje in mogočnejše od moči princa vampirjev.


V napačnih rokah je ljubezen lahko smrtonosno orožje.



Skoraj šest sto let Vlad Tepesh ni imel ničesar, za kar bi ga lahko skrbelo ... tako tudi ni imel ničesar izgubiti. Njegov brutalni ugled je zagotovil, da so se ga vsi, razen tisti najbolj nepremišljeni, na daleč izogibali. Njegova ljubezen do Leile pa ga je sedaj postavila na milost in nemilost strastem. In eden izmed njegovih nasprotnikov je našel zelo uporaben način, kako uporabiti Vladovo nevesto proti njemu.


Močan urok Leilo povezuje z magom Mirceo. Če on trpi ali umre, se enako zgodi z Leilo. Magija je vampirjem prepovedana, zato se morata Vlad in Leila obrniti na nekoga, ki bo znal uničiti urok. Tota star sovražnik preži in čaka, Vladove in Leiline prijatelje je sposoben brez kakršnegakoli truda obrniti proti njima ... s svojimi dejanji ju lahko loči za vedno.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.