torek, 20. januar 2015

Nora Roberts - saga Neveste (Bride quartet)

1. Sanje o beli poroki (Vision in white)


Sanje o beli poroki je prva knjiga od štirih v zbirki Neveste, ki govori o življenju in ljubezni štirih prijateljic, ki skupaj vodijo Zaobljube, podjetje, ki se ukvarja z načrtovanjem porok.

Prva knjiga se osredotoči na fotografinjo Mackensie »Mac« Elliot, ki se najbolje znajde za fotografskim objektivom. Na predporočni večerji spozna brata bodoče neveste … To  pa je srečanje, ki oba popelje do zvezd.

Carter Maguire je profesor angleščine in zagotovo ni tip, na katerega bi padla Mac. A morda je ravno bežna avantura tisto, kar potrebuje, da pozabi na zblaznele neveste. Seveda pa se rado dogaja, da se iz kratkotrajnega razmerja lahko razvije kaj več in to takrat, ko to najmanj pričakuješ. Na srečo Mac stojijo ob strani njene najboljše prijateljice in poslovne partnerke, tako da lahko doživi svoj srečni konec.

2. Postelja iz vrtnic (Bed of roses)


Druga knjiga v Zbirki Neveste govori o Emmi Grant, ki je našla svoje poslanstvo kot poročna cvetličarka. Boljše službe si ne bi mogla želeti. Od daleč se zdi, da Emmino ljubezensko življenje cveti. Moški jo obletavajo, ona pa še vedno ni našla Pravega.

Že kot majhna deklica je Emma Grant oboževala romantiko. Zato ni nobeno presenečenje, da je našla svoje poslanstvo kot poročna cvetličarka. Vsak dan se lahko igra s cvetjem, obenem pa sodeluje s svojimi tremi najboljšimi prijateljicami. Boljše službe si ne bi mogla želeti.

Od daleč se zdi, da Emmino ljubezensko življenje cveti. Vitka in žareča vnaša barvo v vsak prostor, v katerega vstopi, tako kot aranžmaji, ki jih ustvarja. Moški jo obletavajo, ona pa še vedno ni našla Pravega. In vendar niti pomisli ne, da bi pogledala med svoje najbližje. In ravno tam je Jack Cooke.

Že leta je najboljši prijatelj Parkerinega brata, zaradi česar je praktično del družine. Arhitekt si počasi priznava, da so se njegova čustva do Emme razvila v več kot le prijateljstvo. In ko mu Emma vrne strast – poljub za vročim poljubom – se stvari v Zaobljubah zapletejo. Jack se ni nikoli hotel vezati. Emma hrepeni po ljubezni za vse življenje.

3. Slastni trenutek (Savor the moment)


Laurel ni mar za razkošje, ki si ga tako zelo želijo njihove neveste. Veliko pa ji je do čednega in  pametnega moškega – Parkerinega brata Delaneyja –, v katerega je že dolgo skrivaj zaljubljena.

A kaj, ko je Del zanjo nedosegljiv – pripada namreč veji Brownovih –, ki je neizmerno bogata in uspešna, ona pa je hči utajevalca davkov. Poleg tega jo Del s svojim zaščitniškim odnosom spravlja ob pamet.

4. Skupaj za vedno (Happy ever after)


Parker Brown je otroško igro štirih prijateljic, poročni dan, spremenila v njihovo sanjsko službo. Zdaj je obraz Zaobljub – tista, ki izpolni vse nevestine zahteve, skrbi, da vse poteka po začrtanem urniku in združuje Emmine romantične cvetlice, Laureline okusne poslastice in Macine osupljive fotografije v sijajen paket. Ve, kako uresničiti sanje …

Mehanik Malcolm Kavanaugh rad ugotavlja, kako delujejo stvari in Parker Brown – z nogami do vratu – ni nobena izjema. A kot dober prijatelj Parkerinega brata, Mal ve, da je premik od bežnega spogledovanja h globljemu zapletu resen korak.

Parker moški že dolgo ni spravil iz tira, a videti je, da Mal to pač zna. Njegovi strastni poljubi jo vedno zalotijo nepripravljeno, enako je z vedno globljimi čustvi, ki jih goji do njega. Parkerina poslovna tveganja so se vedno obrestovala, a tokrat je pred njo življenjsko pomembno tveganje, kjer bo na kocko postavila svoje srce …

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.