sreda, 8. april 2015

Vina Jackson - saga Eighty days

1. Barve strasti (Eighty days yellow)


Strastna violinistka Summer z ognjeno rdečimi lasmi je ujeta v zgrešeno razmerje z moškim, ki je ne more sprejeti takšne, kot je, zato se zateka v svojo glasbo. Ob popoldnevih igra na postaji podzemne železnice, kjer se predaja Vivaldijevim in Mendelssohnovim stvaritvam. Potem ko se njena violina tako močno poškoduje, da se je ne da popraviti, dobi presenetljivo ponudbo od Dominika, univerzitetnega profesorja s silnimi potrebami, ki ga je očarala, že odkar jo je prvič slišal igrati. Dominik bo nadomestil njeno neprecenljivo violino, toda le, če privoli, da bo zanj odigrala zasebni koncert.

Dominik in Summer ne moreta zanikati vzajemne privlačnosti, zato se spustita v napeto razmerje, polno drznih zasukov in obratov, nepredvidljivo in hkrati vznemirljivo. Za Summer je to priložnost, da končno sprejme svojo dolgo potlačeno temno stran, vendar kmalu spozna, da užitek vedno spremlja bolečina. Ali lahko odnos, ki se je rodil iz uničujoče strasti, sploh preživi?

2. Barve poželenja (Eighty days blue)


Ognjevita glasbenica Summer Zahova z rdečimi lasmi, ki se je pred kratkim preselila v New York, uživa v življenju violinistke pri znanem orkestru. Pod budnim očesom Simóna, privlačnega venezuelskega dirigenta, Summer in njena kariera cvetita. Toda novo mesto in njeni novi uspehi prinašajo sveže skušnjave, zato Summer kmalu zamika nevarni podtalni svet spletk in poželenja, za katerega je mislila, da ga je za vedno pustila za seboj. 

Premožni univerzitetni profesor Dominik je razočaran nad življenjem v Londonu brez Summer, zato ga vleče v New York, da bi bil z žensko, brez katere ne more živeti. Medtem ko verjame, da lahko Summer obrani pred njeno temno stranjo, se sploh ne zaveda, da  lahko njegove lastne strasti postanejo veliko pogubnejše za oba.

3. Barve ljubezni (Eighty days red)


Svetovno uveljavljena violinistka Summer Zahova se vrne v London – v mesto, kjer se je zanjo vse začelo. Prosta in samska v prestolnici užitkov se zaplete v vrsto vročih razmerij, se loteva novih priložnosti in potuje po Evropi, da izpolni svoje sanje.

Ko ji ukradejo neprecenljivo violino, se v njenem življenju spet usodno pojavi premožni in karizmatični Dominik. Ne Summer ne Dominik ne moreta zanikati obsedenosti, ki je kljub preteklim brazgotinam še vedno med njima, in oba spoznata, da ljubezen in strast ne hodita vedno z roko v roki. Summer ve, da se bo ob igranju z ognjem na koncu opekla, toda nekaterim užitkom se je pretežko odreči …

Ali lahko Summer in Dominik končno presežeta ovire, ki ju ločujejo, in ali bo Summer sledila svojemu razumu ali srcu?

4. Barve plesa (Eighty days amber)


Vedno so me privlačile barabe.

In ko sem odraščala, so fantje postali odrasle barabe ...

Po selitvi v New York se ruska plesalka Luba zaljubi v Cheya. Postaven in nadvse skrivnosten trgovec z jantarjem jo ponese v vrtinec strasti in romantike. Vendar pa Chey večkrat nenapovedano izgine za več mesecev. Ko Luba odkrije njegovo dvojno življenje, razmerje prekine.

Luba se poda na samostojno pot, ki jo vodi od prestižnih zasebnih klubov v New Orleansu do londonske graščine svojeglavega rokerskega zvezdnika Vigga Francka. Želi poiskati samo sebe in izživeti svoje novo življenje, v katerem postane svetovno znana plesalka. Zaželena, bogata, ljubljena. Pa vendarle ne popolnoma srečna, saj še vedno hrepeni po edinem moškem, ki ga je kadarkoli ljubila …

5. Barve hrepenenja (Eighty days white)


Če bi vedela za njen pomen, potem si je morda ne bi dala vtetovirati. Toda ko sem se zavedela, kaj pomeni, je bilo prepozno …

Lily postane dekle z vtetovirano solzo. Uporniško dekle, ki po študiju angleške književnosti odide v kozmopolitanski London in prične raziskovati slasti in nadloge odraslega življenja. Sprva se zaplete s precej starejšim moškim, vendar je njuna zveza obsojena na propad – tako zaradi starostne razlike kot zaradi novih teženj in hotenj, ki jih prične Lily zaznavati ob večerih, ko kot hostesa sprejema goste v nočnem klubu dvomljivega slovesa. Nato pa v trgovini z glasbenimi inštrumenti, kjer dela čez dan, spozna Dagurja, bobnarja kultne rokovske skupine The Holy Criminals, ki jo s prijatelji uvede v omamni svet čutnega užitka. Lily se poda na pot raziskovanja …

6. Gospodarica noči in zore (Mistress of night and down)


Aurelia, ki jo vznemirja skrivnostna smrt staršev, že od nekdaj hlepi po tem, da bi izvedela resnico o svoji preteklosti. Pri osemnajstih sreča moškega, ki se usodno dotakne njenega telesa in duše ter za vedno spremeni njeno življenje. Ko neznanec izgine, še preden izve njegovo ime, si priseže, da ga bo spet našla. S prijateljico Siv odpotuje v Ameriko, kjer izve za skrivnostni ples, ki ga prirejajo vsako leto že več stoletij. Ta razkošni praznik čutov potuje iz dežele v deželo in ostaja skrbno varovana skrivnost.

Aurelia se ujame v svet čarobnosti, strasti in spletk in njena usoda se kmalu nezadržno preplete s plesom. Medtem ko se vse bolj zapleta, pa se približuje odkritju njegove in svoje resnične narave, lastne preteklosti in nagibov moškega, ki je njeno srce odprl za ljubezen.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.