četrtek, 20. oktober 2016

Nora Roberts in njeni samostojni romani

Modri dim (Blue smoke)


Ogenj, ki je izbruhnil ponoči v družinski piceriji, je na več načinov spremenil življenje mlade Reene Hale. Sosedje in sorodniki se združijo in pomagajo Haalovim v stiski in pri obnovi restavracije. krPristojni v Baltimoru primejo požigalca. Ob požaru Reena spozna tudi brutalno lepoto in uničujočo moč plamenov in njena usoda je določena. Odloči se, da bo študirala, se borila in prestala vse, da bi razumela in obvladala to grozljivo silo in nekega dne tudi sama postala preiskovalka ... Včasih se zdi služba mlade Reene Hale le “mačji kašelj” v primerjavi z njenim ljubezenskim življenjem.

Knjiga na voljo: Emka, Amazon


Točno opoldne (High noon)


Policistka Phoebe McNamara je vrhunska pogajalka pri osvobajanju talcev in dobro ve, kdaj in koliko ponuditi, čeprav zaradi tega tvega vse. Svoji karieri je podredila tudi družino, agorafobično mamo in izredno bistro sedemletno hčerko.

Poročnica Phoebe MacNamara, glavna pogajalka za policijski oddelek Savannah-Chatham, sreča Duncana Swifta, lastnika športnega bara, ko skupaj poskušata preprečiti, da bi samomorilski točaj, ki ga je Duncan odpustil, skočil s strehe.

Med Phoebe in Duncanom se pozneje spletejo čustva, kar Phoebe zmede, saj je popolnoma predana svoji sedemletni hčerki in agorafobični materi ter karieri in misli, da za ljubezen v njenem življenju ni prostora.

Stvari se še zapletejo, ko Phoebe na njeni policijski postaji pretepejo in pristane v bolnišnici. Napadalca odkrijejo in kaznujejo, a Phoebe še vedno dobiva grozilna sporočila. Jasno je, da nekdo ogroža njo in njeno družino, in Phoebe začne sumiti, da gre za nekoga, ki je povezan z enim od njenih prejšnjih primerov.

Duncana to ne preplaši in vztraja ob njeni strani, ko poskušata izslediti in ustaviti napadalca, ki v končnem obračunu točno opoldne zajame skupino talcev v draguljarni, med katerimi sta tudi Duncanova mama in svakinja.



Phoebe ohrani trezno glavo in razreši položaj s talci, še vedno pa sumi, da je vpleten nekdo, ki je povezan z enim od njenih prejšnjih primerov.

Knjiga na voljo: Emka, Amazon


Padli angeli (Angels fall)


Reece Gilmore, ki je na begu pred preteklostjo, se med potovanjem po ZDA ustavi v majhnem mestu Angelska pest v Wyomingu. Ker ji počasi kopnijo zaloge denarja, sprejme delo kuharice v lokalnem bistroju. Lastnica lokala Joanie in domačini kmalu spoznajo, da je mladenka živčna in preplašena, in nekateri začnejo sprejemati stave o tem, kaj se ji je zgodilo doma v Bostonu, da jo je prisililo v beg in jo navdalo s takim strahom.

Ko Reece med pohodom v Tetonih vidi umor in o tem obvesti šerifa, ji redki verjamejo, da ni vse skupaj le plod njene domišljije. Na njeno stran se postavi samotarski pisatelj Brody, ki živi blizu mesta. Ob strani ji stoji tudi po tem, ko mu šerif pove, da je raziskal njeno preteklost in ugotovil, da je edina preživela iz pokola v restavraciji v Bostonu, kjer je izgubila dvanajst sodelavcev in prijateljev in tudi sama končala v bolnici zaradi strelnih ran. Ker šerif ne najde nobenih dokazov za domnevni umor in ker se Reece pričnejo dogajati nenavadni incidenti, ki bi bili lahko znak, da se ji mentalno zdravje ponovno slabša, so mnogi prepričani, da si je umor izmislila.

Vendar Brody, ki piše kriminalke, kmalu posumi, da je Reece za petami morilec, ki jo poskuša pognati v beg. Brody, ki občuti vse močnejša čustva do Reece, je odločen, da bosta stvari prišla do dna, preden se bo Reece znašla v nevarnosti. Ko umora osumita več domačinov, se izkaže, da je bil storilec šerif, ki je zaradi izsiljevanja umoril svojo ljubico.

Knjiga na voljo: Emka, Amazon


Vroči diamanti (Hot ice)


Whitney MacAllister je brezskrbna in bogata lepotica. Douglas Lord pa je prebrisan lopov, katerega slabost so knjige in diamanti. Med begom pred morilci Lord skoči v Whitneyin avto in skupaj zbežita po Manhattnu

Lordu je lepa Whitney všeč in hvaležen ji je, da mu je rešila življenje, vendar ga trenutno najbolj zanima, kako bo prišel na Madagaskar, kjer je še iz časov francoske revolucije, zakopan zaklad. Lord ima zemljevid in hoče najti zaklad, saj bi mu le-ta omogočil lagodno življenje do konca njegovih dni, nima pa denarja, s katerim bi plačal stroške potovanja na Madagaskar.

Kronično zdolgočasena Whitney mu ponudi denar in zveze, če jo vzame s seboj na nevarno in vznemirljivo pustolovščino.

Knjiga na voljo: CanguraAmazon

Iskanje korenin (Birthright)


Vročega poletnega popoldneva neki delavec na gradbišču odkrije pet tisoč let staro lobanjo. Odkritje pritegne velikansko pozornost in povzroči številne spore. Arheologinja Callie Dunbrook k raziskovanju skrivnostne lobanje pritegne svojega nekdanjega moža Jakea, vendar njuno delo ni brez nevarnosti. Nad projekt se zgrne oblak nesreč in smrti, hkrati pa se širijo govorice, da je kraj preklet, raziskovanje pa glavno junakinjo potegne v odkrivanje njene lastne identitete in sestavljanje zakopanih koščkov sestavljanke.

Knjiga na voljo: AmazonBook depository, knjigo v slovenskem jeziku lahko dobite le še v oglasih z rabljenimi knjigami

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.