sreda, 26. oktober 2016

Madeline Hunter – saga Najredkejši cvetovi (The rarest blooms)

1. Osupljiva v rdečem (Ravishing in red)


V upanju, da bi očistila ime mrtvega očeta, se Audrianna Kelmsleigh odloči, da se bo odzvala na oglas, ki ga je v časopis dal objaviti skrivnostni ‘Domino’. Oborožena s sestričnino pištolo najame sobo v krčmi Dva meča. Toda lep, močno čuten moški, ki se pojavi tam, sploh ni Domino, temveč lord Sebastian Summerhays – eden od tožnikov njenega očeta – ki ga je v krčmo zvabil isti oglas. Ko se Audriannina pištola po nesreči sproži, situacija nenadoma postane ponižujoče javna …

Izbruhne škandal, iz katerega je le en izhod. Tako se dva strastna in svojeglava nasprotnika po sili razmer združita v zakonu. Audrianna, ki od tega pričakuje praktično zavezništvo, kmalu spozna, da se ne more upirati Sebastianovemu zapeljevanju, saj jo nauči pomena erotičnega poželenja. Kljub temu je odločena očeta oprati krivde, čeprav s tem tvega svoje življenje, svoj zakon in svoje srce …

Knjiga na voljo: Felix, Amazon

2. Izzivalna z biseri (Provocative in pearls)


Zahteval je le tri poljube na dan … A dala mu je več, kot si je upal želeti.

Grof Hawkeswell že dve leti, odkar je na sam poročni dan izginila njegova nevesta, bogata dedinja Verity Thompson, živi v negotovosti. Niso je razglasili za mrtvo, zato se Hawkeswell s pravnega vidika ne sme ponovno poročiti in tudi nima dostopa do ženinega denarja. Eno ali drugo bi ga namreč rešilo iz hude finančne krize, v kateri se je znašel.

Verity, ki jo je njen sleparski bratranec prisilil v poroko s Hawkeswellom, je iz Londona zbežala na podeželje. Ker je naziv grofice in visok družbeni položaj nista zanimala, se je bila v zameno za svobodo pripravljena odreči svoji dediščini. Ko odkrijejo njeno ukano, se mora Verity vrniti v zakon brez ljubezni.

Hawkeswell sklene dogovor z Verity: v zameno za tri poljube na dan ne bo vztrajal pri pravicah, ki izhajajo iz zakonske zveze. Toda Verity odkrije, da obstajajo navadni poljubi … Obstajajo pa tudi drugačni poljubi. V rokah mojstra umetnosti ljubezni začne spoznavati pravi pomen zapeljevanja.

Knjiga na voljo: Felix, Amazon 

3. Pregrešna v satenu (Sinful in satin)


Celia, hči znamenite londonske kurtizane, je bila izšolana v umetnosti mesenih užitkov. Zdi se, da ji je usojeno slediti stopinjam svoje matere. Toda Celia pobegne in se zateče k prijateljicam, daleč od razuzdanih krogov družbe.

Njenega mirnega življenja je konec, ko ji umre mati. Celia podeduje njeno premoženje, vključno z velikimi dolgovi in majhno hišo v mestu. Podeduje tudi Jonathana Albrightona, skrivnostnega gospoda, najemnika v materini hiši … Človeka, za katerega Celia kmalu prizna, da se ji ga ne mudi izseliti iz hiše, glede na to, kako prijetno in vznemirljivo deluje nanjo njegova prisotnost. Zlovešče lepi Jonathan, ki slovi kot nevaren, ima razloge za to, da se zadržuje blizu Celie, saj tajno preiskuje skrivnostno početje njene matere.

A dolgovi se kopičijo in ogrozijo vse, za kar je Celia upala, da si bo ustvarila. Tako je prisiljena razmisliti, ali bi sprejela škandalozni poklic, za katerega so jo pripravljali. Toda zdaj želi svoje erotično usposabljanje uporabiti le pri enem moškem.

Knjiga na voljo: Felix, Amazon 

4. Nevarna z diamanti (Dangerous in diamonds)


Še nikoli se nista srečala človeka, za katera bi bilo skoraj neverjetno, da bosta postala zaveznika – ali pa se zaljubila …

Nesramno bogatega vojvodo Castleforda ne zanima brzdanje lastne razuzdanosti. Vdaja se igram na srečo in vlačugam ter nadvse uživa v svojem hedonističnem načinu življenja. Ko volilo v oporoki njegovim številnim zemljiščem pridruži majhno posestvo, kjer domuje skromna cvetličarna, poznana pod imenom Najredkejši cvetovi, Castleford v tem ne vidi nič posebnega. Dokler ne vrže očesa na lastnico cvetličarne.

Daphne Joyes je hladno skrivnostna, čudovito lepa in skrajno neusmiljena do človeka Castlefordovega kova. Nikakor se ne želi predati vojvodovemu osvajanju in ga povsem upravičeno želi zadržati čim dlje od svojega eklektičnega gospodinjstva. Ne le da je vsa ta leta nudila zatočišče mladim damam, ki so bile žrtve nesrečnih okoliščin, tudi sama ima svoje skrbno varovane skrivnosti. Ki grozijo, da se bodo razkrile …

Knjiga na voljo: Felix, Amazon

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.