sreda, 11. oktober 2017

Nora Roberts - trilogija Guardians

1. Zvezde usode (Stars of fortune)


Ob praznovanju rojstva nove kraljice se zberejo tri boginje lune in ustvarijo tri zvezde: Zvezdo ognja, Zvezdo vode in Zvezdo ledu. Vendar zvezde padejo z neba in usoda vseh svetov je postavljena na kocko, zato tri ženske in trije moški združijo moči, da bi zvezde našli in jih vrnili.

2. Zaliv vzdihov (Bay of sighs)


Morska deklica Annika je ponosna, da je bila izbrana za tako pomembno nalogo. Toda ker je bila njena identiteta razkrita, se ji čas izteka. Ve, da se bo morala kmalu vrniti k svojim ljudem. Vendar ve tudi, da je zaljubljena v Sawyerja Kinga – pogumnega, zvestega popotnika, ki ima tudi sam nekaj skrivnosti.

Medtem, ko Annika, Sawyer in drugi štirje prijatelji iščejo skrivnostno »Zvezdo vode« boginja Nerezza nad njih pošlje strahotnega sovražnika, da bi jih pokončal. Zdi se, da v tako temačnih časih ni prostora za ljubezen in hrepenenje. Zato skuša Sawyer Anniko zaščititi tako, da je ne spusti blizu.

Toda prave ljubezni ni mogoče zanikati. In v bitki med temo in svetlobo je morda prav ljubezen edino, kar ju lahko reši pred strašno usodo.

3. Stekleni otok (Island of glass)


Arheologinja Riley, razumska in odločna raziskovalka nenadoma postane negotova, ko ugotovi, da se je na Irskem temna boginja osredotočila nanjo, in da hlepi po še več kot le zvezdah in njihovi krvi.

Med preučevanjem starodavnih irskih izročil, s pomočjo katerih naj bi našli Zvezdo ledu in pot na Stekleni otok, se mora Riley spopasti s svojo praktično naravo in si priznati, da je nenadna močna privlačnost, ki jo čuti do Doyla, več kot le priročna avantura. 

Njegova moč ji bo pomagala preživeti in ji bo v oporo, ko bo z ljubeznijo prav ona ključno prispevala h končnemu obračunu z Nerezzo. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.