torek, 23. december 2014

Olivia Miles - saga Briar Creek

1. Mistletoe on Main Street


Sani, zvončki, sneg in dajanje drugih priložnosti ...

Zabavne izložbe na ulicah Brier Creeka, udobne hiše v snegu ter prijazni sosedi, takšne so božične sanje vsakogar - vsakogar, razen Grace Madison. Pred leti je zapustila svoj rojstni kraj, da bi se uveljavila kot pisateljica. Očetova smrt jo prisili, da se vrne in poskrbi za njegovo knjigarno. Ob vrnitvi se mora Grace soočiti z razlogom, zaradi katerega je zapustila Vermont: Luke Hastings, ki v njej še vedno vzbuja strast kot kozarec viskija na zimsko noč.

Grace se je vrnila in Luke je zaskrbljen. Koliko se je uspešna avtorica v velikem mestu spremenila? Katere spomine bo obudila? Je bila njegova izbira pred petimi leti največja napaka v njegovem življenju?

Sedaj, ko se njuna preteklost, sedanjost in prihodnost vrtijo okoli božičnega drevesa, je čas, da se Luke in Grace prepustita glasbi in se srečata pod belo omelo.

2. A match made on Main Street


Kuhinja je premajhna za oba ...

Če ne drugega, Anna Madison zna, kako iz limon ustvariti limonin koktajl, serviran v prelepem starinskem vinskem kozarcu. Ko njena kavarna v Briar Creeku pogori, Anna v tem vidi priložnost za nov, svež začetek. Toda edino prosto delovno mesto v kuhinji je na voljo v restavraciji nekaj ulic stran od njene kavarne, katere lastnik je njen pregrešno seksi bivši fant.

Če Anna meni, da bo s svojim prefinjenim kuhanjem prevzela nadzor nad njegovo domačo kuhinjo, se moti in Mark Hastings ji je že povsem na začetku pripravljen postaviti določene meje. Njun razhod je njegovo največje obžalovanje - čeprav ji tega nikakor ni pripravljen priznati. Ne, raje ji bo pokazal kaj vse je ves ta čas zamujala. Z močno strastjo, ki ju obdaja, bo  njun jedilnik zdaj zdaj postal veliko bolj pikanten ...

3. Hope springs on Main Street


Včasih ljubezen najdemo tam, kjer jo najmanj pričakujemo.

Kaj narediš, ko tvoj varajoči nekdanji mož za roko prosi drugo žensko? Za Jane Madison to pomeni ohraniti mirno kri ter čudovito kombinacijo vina in sladkarij za večerjo. Jane je hvaležna za čudovito hčer, rezultat njenega neuspešnega zakona, a obenem hrepeni po ljubezni, katere ji nekdanji mož nikoli ni zmogel dati. Samo en moški je uspel osvojiti njeno srce, zato je več kot le presenečena, ko se le ta nepričakovano vrne v Briar Creek. Toda samska mama se ne more podati v ljubezensko razmerje z najboljšim prijateljem njenega nekdanjega moža ... ali pač?

Jane je še vedno prijazna in privlačna ženska, ki je bila preveč dobra za moškega, kakršen je njen bivši mož. Henry Birch je to vedel odkar sta se spoznala, zato je pred leti poskušal njuno poroko preprečiti, a mu ni uspelo. Domov se je vrnil v želji, da bi prodal hišo, v kateri je odraščal, saj lahko le tako zaključi eno poglavje v svojem življenju ter drugje prične znova. Toda preživljanje časa z Jane in njeno sladko hčerko ga vzpodbudi, da se prične spogledovati z idejo o svojem srečnem koncu, do katerega bo prišlo samo pod pogojem, če uspe Jane prepričati naj da ljubezni še eno priložnost.

4. Love blooms on Main Street


Ljubezen se v srca ljudi prikrade povsem nepričakovano ...

Cvetličarka Ivy Birch sanja o dnevu, ko jo bo moški, presenetil s čudovitim šopkom cvetja. Še posebej če je ta moški Brett Hastings. En sam ukraden poljub na poroki njene najboljše prijateljice je poskrbel, da Ivy urgentnega zdravnika ne more izbrisati iz svojih misli.

V majhnem mestu, kot je Briar Creek, se nikomur ne moreš dolgo izogibati. A ne, da se je Brett skušal izogibati Ivy. Preprosto si ne more privoščiti, da bi kdorkoli njegovo pozornost odvračal od dela. Ne spet. Ko ju bolnišnica znova združi na dobrodelni prireditvi, Brett o ljubezni noče niti razmišljati. A s svojim neumornim duhom, dobro voljo in sladkim smehom je ženska, katero je skušal obdržati na varni razdalji, uspela ujeti njegovo srce.

5. Christmas comes to Main Street


Bela omela je na svojem mestu ... čas je za ljubezen.

To je najhujši čas, če si samski, a Kara Hastings ne bo dovolila, da božične zabave in zaljubljeni pari uničijo njeno praznično vzdušje. Seveda je vodenje lastne pekarne veliko težje, kot je sprva pričakovala, a zadevo še vedno obvlada. Kar bo dokazala tudi prijaznemu, privlačnemu in velikemu mestnemu fantu.

Nate Griffin želi mestu Briar Creek preživeti božične praznike, a se na vso moč upira temu, da bi se navezal na čudovito božično vzdušje malega mesta. Njegovo zanimanje bolj pritegne lastnica pekarne, ki mu zna zlesti pod kožo. Če ne bo previden, Kara ne bo samo stopila njegovega odpora proti božiču v malem mestu, temveč mu bo ukradla srce. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.