sobota, 20. december 2014

Stephanie Perkins - saga Anna and the french kiss

1. Anna and the french kiss

Ana se veseli svojega zadnjega letnika v Atlanti, kjer ima dobro službo, zvesto najboljšo prijateljico, zaljubljena je do ušes in je tik pred tem, da njena zaljubljenost preraste v nekaj več. Ravno zaradi tega ni prav nič navdušena, ko jo pošljejo v internat v Pariz - dokler ne spozna Etienna St. Claira. Pameten, očarljiv in lep Etienne ima vse ... tudi punco, s katero je v resni zvezi.

Toda v mestu luči se želje ljudem skoraj vedno uresničijo. Se bo leto vseh teh nesreč vendarle končalo s francoskim poljubom?

2. Lola and the boy next door

Nadobudna oblikovalka Lola Nolan ne verjame v modne zapovedi ... verjame v kostume. Bolj ekspresivna kot so oblačila - bleščeča, zabavna, divja - tem bolje. Kljub temu, da je njen slog oblačenja nezaslišan, je ona sama predana hči in prijateljica, ki ima velike načrte za prihodnost.

Vse je popolno (vključno z njenim rokerskim fantom), dokler se v sosesko ne vrneta dvojčka Calliope in Cricket Bell. Ko Cricket - nadarjeni izumitelj - končno stopi iz sence svoje sestre dvojčice in se vrne v Lolino življenje, mora ona ugotoviti kaj natančno čuti do svojega soseda. 

3. Isla and the happily ever after

Ljubezen tli v mestu, ki nikoli ne spi. Toda ali lahko ta ljubezen traja?

Brezupno romantična Isla je že od prvega leta, ko se je pridružila dijakom šole School of  America v Parizu, zaljubljena v kikaturista Josha. Po njunem povsem naključnem poletnem srečanju na Manhattnu, je njuna romanca veliko bližje, kot si Isla predstavlja. 

Ko pričneta obiskovati zadnji letnik v Franciji, se morata Isla in Josh soočiti z izzivi, s kakršnimi se srečujejo vsi mladi pari; vključno z družinsko dramo, negotovostjo glede njune prihodnosti in zelo realno možnostjo, da se bosta morala ločiti.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.