petek, 22. maj 2015

Julie Garwood - saga Kraljevi vohuni (Crown's spies)

1. Divja princesa (The lion's lady)


Londonsko visoko družbo na začetku 19. stoletja obsede očarljiva lepotica – Christina Bennett –, okateri se v salonih šepeta, da je princesa iz daljnih krajev, z druge celine. Christina skrbno varuje skrivnost o svoji preteklosti, vse dokler ji markiz Lyonwoodski neke noči ne ukrade čutnega poljuba. Ko ošabni plemič s piratskimi nagnjenji enkrat okusi ogenj, ki tli pod Christininim hladnim šarmom, se odloči, da jo bo imel ...


Toda kljubovalna in neugnana gospodična se ne pusti osvojiti tako zlahka. Če bi se predala ljubezni,bi se namreč morala odreči svoji dragoceni skrivnosti in obljubljeni usodi.

2. Angel varuh (Guardian angel)


Markiz Cainewoodski si je prisegel, da bo maščeval smrt mlajšega brata Colina. Za zločin krivi razvpitega pirata Strelo. Da bi ga ujel v past, se začne izdajati zanj. Ko čaka v zakotni krčmi, se z nenavadno prošnjo nanj obrne očarljiva in temperamentna rdečelaska po imenu Jade, ki se boji za življenje. Markiz se nemudoma zagleda v privlačno damo in ji ponudi zaščito.

Zelenooka lepotica pa nosi v sebi skrivnost. Čim bolj markiz odkriva Jadino preteklost, v tem več spletk in prevar se zapleta – in tem bolj ga privlači. Tudi Jade ni neobčutljiva za ponosnega, a trmoglavega plemiča. V njegovem podeželskem dvorcu med njima vznikne strastno razmerje, vendar morata prestati še prenekatero preizkušnjo in premagati sovražnike, nevarnejše od zloglasnega pirata.

3. Dar (The gift)


Sara Winchester, ki so jo pri štirih letih na kraljevo željo omožili s štirinajstletnim markizom Nathanom St. Jamesom, je zrasla v lepotico, ki nestrpno pričakuje, da bi jo prišel njen mož vendarle zahtevat zase. Prikupno nedolžna je pripravljena pozabiti na dolgoleten rodbinski spor med družinama in ne ve ničesar o ženinovih razburljivih piratskih podvigih. Moški, ki jo je prišel iskat, je predrzen in mogočen, bojevnik in džentelmen, ki v njej prebudi divja čustva.

Nathan, ki ima grenko izkušnjo z ženskami, si je obljubil, da ne bo nikdar več odprl srca ljubezni. Toda Sarina iskrena milina ga popolnoma razoroži. Ko skupaj pobegneta z njegovo ladjo, je Sara trmasto odločena, da ga bo osvojila. Toda ob vrnitvi v Anglijo njuno rosno ljubezen ogrozi zarota med družinama. Si bosta po tej preizkušnji le priznala globoko strast, ki plameni med njima?

4. Gradovi (Castles)


Žgečkljiva in zabavna zgodba o princesi Aleksandri, bogati dedinji, ki si mora zaradi lastne varnosti na vrat na nos poiskati moža. Ker se nihče drug ne zdi primeren, to 'breme' na svoja pleča prevzame njen uradni varuh, Colin Cainewoodski, ki se sicer zadrto oklepa samskega stanu, saj mu je v življenju najpomembnejši poslovni uspeh. Ženska bi ga pri tem samo ovirala. Zato se spretno slepi, da želi princeso s poroko samo zavarovati, za zaljubljanje res nima časa. A prvi ukraden poljub mu razplamti poželenje, in še preden se dobro zave, mora rešiti Aleksandro iz krempljev smrtne nevarnosti, saj spozna, da je zdaj najpomembnejša ona. Tako zapeljivega angela ne sme izpustiti iz rok …

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.