torek, 26. maj 2015

Nora Roberts - saga Chesapeake Bay

1. Prelest morja (Sea swept)


Vrhunski jadralec, zmagovalec številnih mednarodnih regat, Cameron Quinn, je prepotoval svet in denarne nagrade zapravljal za šampanjec in ženske. Vendar se mu je življenje čez noč obrnilo na glavo, ko ga je umirajoči oče poklical domov, kjer naj bi prevzel skrb za Setha, razrvanega mladega fanta, kakršen je nekdaj bil Cameron sam.

2. Plimovanje (Rising tides)


Iz Cameronovega burnega življenja, polnega hitrostnih, popotniških in ljubezenskih avantur, nas avtorica trilogije popelje v tihe vode zaliva Chesapeake, kjer ribiči dan za dnem, leto za letom v gumijastih škornjih in debelih rokavicah krmarijo svoje čolne ter v ledeno hladnem jutru in dušeči soparnosti popoldneva potrpežljivo lovijo školjke ter nastavljajo vrše za modro rakovico. To je življenje Ethana Quinna, drugega od treh posvojenih sinov zakoncev Quinn.

Ethanovo otroštvo je bilo polno bridkosti in ponižanj. Bil je žrtev narkomanke, ki je nedolžno dečkovo telo in njegovo prestrašeno srce prodajala za trenutek omame. Znašel se je na samem robu človeškega čustvovanja: umor iz samoohranitvenega nagona in želje po maščevanju. Vendar ga je naposled vrtinec usode nepričakovano ponesel v toplo naročje družine Quinn. Fant je zrasel v moža z neverjetno samokontrolo, potrpežljivostjo in trdno voljo, da pozabi na otroštvo, vendar je vedel, da ga od agresije loči samo trenutna sprostitev nagonov. Ali bo osvojil srce ženske, ki jo ljubi že vse življenje? Bo njegova spolnost mejila na posilstvo?

3. Notranji pristan (Inner harbor)


Phillip Quinn je storil vse, da bi bilo njegovo življenje videti popolno. Z bleščečo kariero in stanovanjem s pogledom na mondeni del Baltimorja, imenovan Nortranji pristan, je njegovo mladostno življenje globoko in trdno zakopano v pretekolost. Toda že en sam pogled na Setha mu prikliče v spomin fanta, kakršen je nekoč bil sam ...

Phillip namerava izpolniti prošnjo umirajočega očeta in doživlja Setha kot svojo dolžnost. Nikoli ni pričakoval, da bo dolžnost prerasla  okvire in se spremenila v ljubezen do odraščajočega fanta, tako da njegova obljuba očetu postane več kot samo obveznost. Sethova prihodnost v Quinnovi družini se zdi zagotovljena, dokler v mesto ne pride tujka. Predstavi se kot raziskovalka življenja podeželskega mesteca St. Christopher’s, kar bo popisala v svoji novi knjigi, toda glavni predmet njenega preučevanja so Quinnovi.

Njena hladna zadržanost v Phillipu prebudi zanimanje in negotovost. Odločen je, da razkrije njene motive, vendar ima njena skrivnost moč, da lahko ogrozi življenje, ki so ga bratje ustvarili za Setha. Skrivnost, ki lahko razdre družino ...za vedno.

3,5. The Quinn's Christmas

Kratka zgodba, katero je avtorica napisala samo za strastne bralce sage Chesapeake Bay, govori o prvem božiču, ki ga Seth preživi z brati Quinn. Zgodba je umeščena v čas po tretji knjigi.

4. Modrina zaliva (Chesapeake blue)


Seth Quinn je končno doma. Dolga pot je za njim. Po mučnem in burnem otroštvu, ki ga je preživel pri svoji zasvojeni materi, ga je k sebi vzela družina Quinn in odraščal je pri treh starejših bratih, ki so z ljubeznijo pazili nanj. Sedaj je Seth odrasel moški, ki se kot uspešen slikar vrača iz Evrope in si osnuje dom na Vzhodni obali Marylanda. Spet se znajde v družbi Cama, Ethana in Phillipa ter njihovih žena in otrok, sredi veselega kaosa razširjenega klana Quinnov.

Končno je spet nazaj v majhni modro-beli hiši, kjer je ob privezu vedno zasidrana barka, na terasi gugalnik in na vrtu pes. Veliko novega se je zgodilo v St. Christopherju, odkar je odšel – najbolj zagonetna sprememba je gotovo navzočnost velemestnega dekleta z imenom Dru Whitcomb Banks. V obmorskem mestecu je odprla cvetličarno in z vsem srcem si prizadeva za neodvisnost in samostojnost. Spopada se z izzivi, postaviti se na lastne noge in se znebiti vpliva svoje premožne družine. V Sethu vidi drugačen izziv – izziv, ki se mu ne more upreti.

Toda nevihtni oblaki se nevarno kopičijo in njuno razmerje bo na hudi preizkušnji. Zaradi svoje preteklosti je Dru občutljiva za goljufije in prevare, nezaupljiva do vsega in vsakogar in le počasi ter stežka se ji vrača vera v ljudi. Seth pa je zaradi svoje preteklosti tarča izsiljevanja – in skrivnost, ki jo je skrbno čuval dolga leta, grozi, da uniči njegovo novo življenje in njegovo novo ljubezen.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.