nedelja, 24. maj 2015

Lisa Kleypas - saga Družina Hathaway (The Hathaways)

1. Odpelji me opolnoči (Mine till midnight)


Čeprav živita po svojih pravilih, na koncu oba podležeta strasti.

Spodobno dekle iz skromne družine spozna svetovljana in lomilca ženskih src. Ko družina Hathaway nepričakovano podeduje plemiški naslov, Amelia Hathaway spozna, da je skrb za tri mlajše sestre in nebrzdanega brata dosti lažja od življenja v visoki družbi. Še težje pa se upira privlačnosti, ki jo čuti do visokega, temnega in nevarno čednega Cama Rohana.

Sanjsko bogati Cam je naveličan nesmiselnih družbenih pravil in se želi vrniti k neomikanim ciganom. Ko ga prikupna Amelia prosi za pomoč, ji sprva namerava ponuditi samo prijateljstvo, vendar se nihče od njiju ne more upreti strastnemu poželenju. Toda – ali lahko nenavadni moški sprejme najstarejši običaj in jo zaprosi za roko?

2. Zapelji me ob zori (Seduce me at sunrise)


Kev Merripen koprni po lepi in uglajeni Winnifred Hathaway, odkar ga je njena družina v otroštvu rešila gotove smrti. Toda čedni cigan skrivnostnega porekla se boji, da bi njegova temna preteklost lahko strla krhko in svetlo Win. Zato se upira poželenju, dokler mu je kruta usoda ne iztrga iz rok. 

Win po vrnitvi v Anglijo spozna, da je Kevu otrdelo srce in da ji noče vračati ljubezni. Obenem ji začne dvoriti zapeljiv in očarljiv moški. Kev se mora enkrat za vselej odločiti, ali ji bo končno razkril svojo mračno skrivnost ali pa izgubil ljubezen svojega življenja.

2,5. A Hathaway wedding


Če si želite vedeti podrobnosti poroke med Kev-om in Win ... je to zgodba, katero iščete. Odkrijte kaj vse je pripravljena storiti družina Hathaway za ljubezen, pridružite se prav posebni poroki, povsem v stilu družine Hathaway.

3. Poljubi me v polmraku (Tempt me at twilight)


Poppy Hathaway obožuje svojo nekonvencionalno družino, obenem pa hrepeni po povsem normalnem življenju. Nato pa spozna Harryja Rutledga, enigmatičnega, bogatega lastnika hotela, ki ima veliko moč med ljudmi ter živi nevarno in skrivnostno življenje. Ko nedolžno spogledovanje postavi pod vprašaj njen ugled, Poppy vse preseneti, ko sprejme Harryjevo snubitev. Toda kaj hitro ugotovi, da ji njen novopečeni mož nudi vso svojo strast in poželenje, ne pa tudi njegovega zaupanja.

Harry je pripravljen storiti karkoli, da bi osvojil Poppy, nikakor pa ji ni pripravljen odpreti vrat svojega srca. Vso svoje življenje se je držal na varni razdalji od vseh ljudi, ki so ga obkrožali, toda Poppy zahteva vlogo njegove žene v vseh pogledih. In medtem, ko poželenje in strast med njima vedno bolj rasteta, se v sencah skriva sovražnik, ki ji opazuje. In če Harry želi obdržati Poppy ob sebi, ji bo moral poleg svojega telesa pokloniti tudi svojo dušo in srce.

4. Poročena do jutra (Married by morning)


Catherine Marks je dve leti delala kot spremljevalka sester Hathaway, zelo dobro delo, z eno samo slabo lastnostjo: njun starejši brat Leo Hathaway je prava nadloga. Cat ne more verjeti, da bi vzrok za njune prepire lahko bila medsebojna privlačnost, toda ko se eden njunih prepirov konča s poljubom, je presenečena nad svojim odzivom ... presenečenje je še večje, ko ji Leo ponudi nevarno, a vendar strastno razmerje.

Leo se mora poročiti in dobiti dediča v roku enega leta, če želi rešiti premočenje družine Hathaway. Toda Catherine za svojim brezhibnim vedenjem prikriva skrivnost, ki bi jo lahko uničila. Leu se Catherine zdi zelo zanimiva in mamljiva, kljub temu, da se je že pred časom zaobljubil, da nikoli več ne bo ljubil nobene ženske. Nevarnost, ki jo Cat poskuša premagati, ju lahko kaj kmalu loči za vedno ... razen če sta ta dva mlada ljubimca pripravljena odgnati sence in se predati svojim željam.

5. Ljubi me popoldan (Love in the afternoon)


Kot ljubiteljica živali in narave se je Beatrix Hathaway vedno počutila bolj udobno v naravi, kot v plesnih dvoranah. Čeprav je že v preteklosti sodelovala v londonskih sezonah, ji zaradi njene povsem običajne lepote in trmaste odločnosti nihče nikoli ni resno dvoril, zaradi česar je že obupala, da bo kdaj našla svojega princa na belem konju. Ali je morda prišel trenutek, da se konvencionalna sestra Hathaway ustali s katerimkoli moškim samo zato, da ne bi ostala samska do konca življenja?

Kapitan Christopher Phelan je čeden, hrabri vojak, ki se je po vrnitvi iz vojne želel poročiti z Beatrixino prijateljico, Prudence Mercer. Toda, kot je Pru prijateljici pojasnila v svojih pismih, je življenje na bojišču očrnilo njegovo dušo ... in jasno je, da Christopher, ki se vrača iz vojne, ni enak moški, kot tisti, ki se je odpravil v boj. 

Ko Beatrix izve za prijateljičino razočaranje, se odloči priskočiti na pomoč in v prijateljičinem imenu Christopherju prične pošiljati izmišljena pisma. Kmalu pa dopisovanje med Beatrix in Christopherjem pripelje do nečesa zadovoljivega, globljega in ko se vrne, je odločen poiskati žensko, katero ljubi. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.