petek, 1. maj 2015

Gaelen Foley - saga Knight Miscellany

1. Vojvoda (The duke)


Vojvoda Hawkscliffski si silno želi razkriti skrivnostno smrt svoje ljubljene gospe, zato bo dal vse od sebe, da bi razkrinkal morilca, tudi če to pomeni, da bo moral tvegati dober glas zaradi škandaloznega razmerja z najbolj izzivalno londonsko kurtizano – poželjivo, toda zadržano Belindo Hamilton.

Bel z inteligenco in pametjo očara mestne plemenitaše, hkrati pa se trudi spraviti življenje v red. Potrebuje zaščitnika, zato privoli v Hawkovo ponudbo, naj postane njegova ljubica samo po imenu. Hawk si ne lasti njenega telesa, temveč jo prosi, naj mu pomaga ujeti človeka, ki jo je oskrunil. Skupaj izzivata neizprosni srd družbe, dokler se tvegana šarada ne sprevrže v nevarno privlačnost. Bel se znajde pred težko odločitvijo, s katero si utegne uničiti še zadnjo možnost za ljubezen …

2. Ognjeni lord (The lord of fire)


Lord Lucien Knight je tajni britanski vohun, ki svoje informacije pridobiva na razuzdanih zabavah, ki jih prireja v svojem podeželskem dvorcu. Ko se z njim na enega od takih dogodkov odpravi tudi vdova lady Glenwood, za njo pride njena svakinja Alice ter zahteva, da se žena njenega pokojnega brata nemudoma vrne k svojemu bolnemu sinu. Pretkanega Luciena Alicina nedolžna lepota prevzame, zato zahteva, da ena od dam ostane v njegovem dvorcu. Alice, ki se zaveda, da njen nečak najbolj potrebuje mamo, privoli in med njima se splete iskrena navezanost, podžgana z neustavljivo privlačnostjo, ki ju privede do zaroke. 

Lucien medtem izve, da je njegov dolgoletni sovražnik, francoski vohun Bardou, za katerega je mislil, da je mrtev, živ in da je prišel v London. Lord zato poroko prestavi in Alice naroči, naj na podeželju počaka, da nevarnost mine. Bardouju se uspe infiltrirati v londonsko visoko družbo in osvojiti lady Glenwood, ki jo je nameraval uporabiti kot vabo za Luciena, potem ko bo jedro Londona po naročilu ameriških zaveznikov pognal v zrak. Užaljena Alice vseeno prispe v London k svoji svakinji in nečaku. Znajde se sredi spopada med lordom Lucienom in Bordoujem, ki se konča z nesrečno smrtjo lady Glenwood, a srečnim koncem za zaljubljeni par.

3. Ledeni lord (Lord of ice)


Damien Knight Lord Winterley, hladni, a časti zapriseženi vojni junak, ki se je izkazal v vojni proti Napoleonu, se je po skrivnostni smrti majorja Jasona Sherbrooka, enega od svojih vojaških tovarišev prisiljen soočiti z nenavadnim izzivom: preizkusiti se mora v vlogi varuha majorjevi osiroteli nečakinji. Ne, da bi vedel, da ta še zdaleč ni več majhna punčka, pač pa cvetoča lepotica, godna za poroko, se odpravi ponjo na dekliško šolo Yardley, kjer kot ena od štirih deklet brez sorodstva ob skoraj suženjskem delu, ki ji ga nalaga zlobna  ravnateljica Brocklehurstova in sprevrženi gospod Reed preživlja božične počitnice.

Miranda FitzHubert, nezakonska hči razvpite gledališke igralke in plemiškega očeta živi le za nastope v bližnjem podeželskem gledališču kamor se skrivaj odkrade tudi tisto usodno noč. S čutnim nastopom požene kri po žilah samemu lordu Winterleyu, ki se dan pred obiskom svoje bodoče varovanke po naključju odpravi v gledališče. Ne vedoč, da gre za njegovo malo varovanko, jo skuša zapeljati. Čeprav ji skrivnostni čedni oficir v škrlatni uniformi razvname dušo in telo, Miranda uspešno ubeži telesni skušnjavi, a hkrati pade v past, ki ji jo je nastavil njen neusmiljeni povzpetniški stric.

4. Neukročena lady (Lady of desire)


Na vsak način hoče pobegniti! Lady J. Knight se v globoko izrezani plesni obleki in z dragoceno diamntno ogrlico okrog vratu izmuzne s plesa. Želi v Pariz, da se tako upre poročnim načrtom svojega brat, vojvode Hawkscliffskega. Vendar ne pride daleč: v temačnem labirintu londonskih uličic postane priča spopada dveh tolp. Ker je videla preveč, jo Billy Blade, razvpiti vodja zmagovalne tople, odpelje v svoje skrivališče, kjer Jacinda doživi strasten poljub.

Jacinda ne sluti, kdo je pravzaprev ta skrivnostni lomilec ženskih src, njune poti pa se zelo kmalu znova združijo v visoki londonski družbi z začetka 19.stoletja …

5. Hudič se poroči (Devil takes a bride)


Na tihem angleškem podeželju, daleč od londonskih spletk, si Lizzie Carlisle počasi zdravi svoje strto srce in se v celoti posveti svoji novi službi spremljevalke vdove po vikontu Strathmoru – dokler njenega mirnega življenja ne obrne na glavo obisk ‘Devila’ Strathmora, starkinega neukročenega nečaka – nevarno čednega moškega, katerega izprijen sloves skriva trpinčeno dušo.

Devlin Kimball, lord Strathmore, je dolga leta preživel na odprtem morju in se skušal sprijazniti s tragedijo, ki je terjala življenje njegove družine. Zdaj pa je odkril temno resnico za tako imenovano nesrečo in prisega maščevanje.

6. Noč greha (One night of sin)


Lord Alec Knight, najdrznejši in najlepši ženskar v Londonu, je laskav plemič, ki mu ne manjka oboževalk. Z neustavljivo domiselnostjo, srečo pri igrah na srečo in privlačnostjo lahko dobi vsako žensko. A ko se edina ženska, ob kateri je kadarkoli pomislil na poroko, zaveže drugemu, ugotovi, da ni dovolj biti s katerokoli žensko – najti hoče ljubezen svojega življenja.

Čudovita in neustrašna Becky, ki jo reši iz nevarnosti, ga popolnoma prevzame. Nenadoma se znajdeta na begu pred njenim morilskim bratrancem.

Alec in Becky se neznansko privlačita in po noči, preživeti v grehu, se zdi, da je Alec našel to, kar je iskal … pravo ljubezen.

7. Njegov pregrešni poljub (His wicked kiss)


Eden Farraday je angleška vrtnica, ki cveti v divji džungli Južne Amerike in živi samostojno življenje z očetom zdravnikom, ki je postal znanstvenik – kar je nezaslišano za damo. A Eden neznosno pogreša Anglijo in ko v njeno življenje pripluje očarljiv lord Jack Knight, izkoristi priložnost, da se kot slepa potnica vrne v civilizacijo.

Jack je na skrivni odpravi in ko odkrije rdečelaso zapeljivko, se odzove z besom in nespornim poželenjem.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.