ponedeljek, 14. november 2016

Angie Fox - saga Demon Slayer (Izganjalka demonov)

1. The accidental demon slayer



Dan ne obeta nič dobrega, če se v vaši straniščni školjki pojavi starodavni demon. Za Lizzie Brown je to šele začetek. Kmalu zatem njen hiperaktivni terier prične govoriti, njena dolgo izgubljena motoristična babica pa naokoli meče kozarce, napolnjene s čarovnijo. In ko že misli, da je nič več ne more presenetiti ugotovi, da je izganjalka demonov - in za petami ji je ves pekel.

Seveda pa bitja iz pekla niso edina, ki jo iščejo. Išče jo tudi Dimitri Kallinikos, uničujoče čeden spreminjevalec oblike, ki potrebuje Lizzie, da bi izgnala njegove demone. Toda kako popolno neznanko nagovoriti, naj se odpravi v podzemlje, naravnost med sovražnike? Z lažjo. In če to ne deluje, kako nevarno pa je lahko malce zapeljevanja?

Knjiga na voljo: Amazon

2. The dangerous book for demon slayers



Moči, ki jih s sabo prinaša poklic izganjalke demonov, bi moral priti skupaj s knjigo z navodili ...

Resno. Zakaj ima sušilnik za lase priložena navodila na kar dvanajstih straneh, ko pa stvar nanese na demonski hokus pokus, pa mi moja motoristična babica da le pol ducata kovinskih rezil v obliki zvezdic in kratek, povsem nepomemben govor? Oh in govorečega terierja, ampak to je že druga zgodba. Moja dosedanja služba vzgojiteljice me ni ravno najbolje pripravila na tovrstna doživetja.

No, odločila sem se napisati svoj lastni priročnik z naslovom Nevarna knjiga izganjalcev demonov, saj mi nihče ne pove ničesar oprijemljivega. Moj zaščitnik Dimitri je resda postaven spreminjevalec oblike, vendar ima eno slabost, in sicer je vedno mnenja, da zmore vse sam. Vendar pa se ne more kosati z demonom, ki krade duše in je zavzel Las Vegas. Če se ne bom uspela domisliti, kako rešiti Dimitrija iz njegovih krempljev - ter celoten Las Vegas seveda - so posledice lahko peklenske.

Knjiga na voljo: Amazon

2,5. So I married a demon slayer



Ko seksi demon napade neustrašno izganjalko demonov z namenom, da bi ubil njenega šefa, se zares divja noč v Las Vegasu prelevi v hitro poroko. Toda v mestu greha, kjer je prav vse mogoče, je poroka med izganjalci demonov in demoni strogo prepovedana. Seveda pa to ne pomeni, da se kateremu od mladoporočencev mudi zapustiti zakonsko posteljo.

Knjiga na voljo: Amazon

3. A tale of two demon slayers



Prejšnji mesec sem bila samska vzgojiteljica, katere največje vznemirjenje je bilo sestavljanje in barvno razvrščanje mojih učnih načrtov. To je bilo preden sem izvedela, da sem izganjalka demonov. Sedaj je na meni, da se soočam z maščevalnimi demoni in drugimi nadnaravnimi grozotami. Za piko na i pa me je seksi spreminjevalec oblike povabil v Grčijo, kjer bom spoznala njegovo družino.

Na žalost pa se vse ne vrti okoli sonca, peska in oaze.  Nekdo je s pomočjo črne magije ustvaril zlobno različico mene z vsemi mojimi sposobnostmi in znanjem, ki hoče ubiti mene ter vse moje bližnje. Seveda pa moja zlobna različica nima svoje lastne babice, ki je po vrhu vsega vodja motoristične tolpe čarovnic, govorečega terierja ali ekscentričnih duhov. 

Naj v končni bitki za preživetje zmaga najboljša izganjalka demonov.

Knjiga na voljo: Amazon

4. Last of the demon slayers



Lizzie Brown si želi en sam povsem običajen zmenek. Namesto tega prejme peklensko sporočilo: njen oče je padli angel, ki se je znašel v veliki nevarnosti, saj je tik pred tem, da se spremeni v demona. To ni dobro. Še posebej ne zato, ker je ona izganjalka demonov.

Babica ji svetuje naj se v to zadevo ne vpleta. Njen seksi fant bi njeno pozornost raje preusmeril v druge, bolj intimne trenutke. Edina želja njenega govorečega psa pa je, da bi ob svojih obrokih dobil čim več slanine. Konec koncev svojega zmajevskega ljubljenčka ne more uspešno trenirati, če ima le ta prazen želodec. 

Lizzie se zaveda, da nima druge možnosti, kot da sede na svoj motor ter pohiti na pomoč svojemu očetu. Toda iskanje resnice v njeno življenje ponovno pripelje podlega izganjalca demonov, celotna zadeva pa jo odpelje naravnost v središče ene največjih vojn. 

Knjiga na voljo: Amazon

4,5. I brake for biker witches



Izganjalka demonov, Lizzie Brown, odkrije bar za motoriste, v katerem straši. Iz oči v oči se sreča z duhom iz svoje preteklosti, prejme pa tudi nepričakovano grožnjo, katero ji je izrekla oseba, za katero je menila, da je njen prijatelj.

Knjiga na voljo: Amazon

5. My big fat demon slayer wedding



Lizzie Brown bo kmalu imela svojo sanjsko poroko. Toda v vsem tem času se je naučila, da se v njenem novem poklicu vedno nekaj zaplete. Maščevalni grof iz pekla ji je še vedno za petami. Poleg tega kaže, da je enega izmed gostov v ekscentričnem obmorskem dvorcu obsedel demon, ki jo poskuša ubiti. Morda bi preprosto morala pobegniti.

Njen ženin, Dimitri Kallinikos, priseže, da bo svojo nevesto zaščitil, ne glede na ceno. Toda tudi njegovo obnašanje je precej nenavadno. Povrhu vsega se sluge Hudiča pojavljajo povsod. Sedaj je na Lizzie, da zaščiti svojo mamo, svojo na novo pridobljeno grško družino ter babičino motoristično tolpo čarovnic - pravzaprav vse, ki so trdno prepričani, da najbolje vedo kaj je najboljše zanjo ter njen veliki poročni dan.

Medtem, ko se poroka nezadržno približuje, mora Lizzie čim prej ugotoviti, kdo se skriva za vsemi, vse bolj pogostimi napadi, ali pa tvegati, da bo izgubila vse osebe, katere ljubi.

Knjiga na voljo: Amazon

5,5. The tenth dark lord A'Leaping



Lizzie ima preprosto božično željo: zabaven praznični dopust s svojim novopečenim možem, Dimitrijem. Toda nekatere božične želje se preprosto ne uresničijo. Zabave je konec preden se sploh začne, ko se prikaže njena babica s svojimi zavezniki ter jo prosi za pomoč - imajo le nekaj ur, da njihovo ljubljeno osebo rešijo pred demoni, ki se hrani z dušami. 

Ali lahko reševalna ekipa, katero sestavlja motoristična tolpa čarovnic, paranormalni pomembneži ter nevarna izganjalka demonov, rešijo dan in obenem preživijo čudovit božič?

Knjiga na voljo: Amazon

6. Beverly Hills demon slayer



Ni vse zlato kar se sveti.

Lizzie Brown ni ravno dekle, katero bi lahko človek očaral z diamanti in šampanjcem. Toda ko na Beverly Hillsu postaja vedno bolj popularen antični kult, Lizzie spozna, da se za vsem skupaj skriva več kot le mladostniški napoji, zabave in neprecenljivi egipčanski artefakti. V vse skupaj mora biti vpleten demon ... in Lizzie ni na seznamu povabljenih gostov.

Skupaj s svojim grškim možem ter prijatelji iz motoristične tolpe, ki so veliko preveč navdušeni nad predjedmi in rdečimi preprogami, se Lizzie odpravi na delo pod krinko. Lizzie ima s prikrivanjem svoje identitete ter odkrivanjem starodavnih skrivnosti polne roke dela. In ko nevarnemu demonu uspe svoje kremplje zapičiti v njeno nesmrtno dušo, jo preplavi strah, da bi to lahko bila njena zadnja misija.

Knjiga na voljo: Amazon

6,5. Someone likes it hexed



Napoji, zabave in še več. Izganjalka demonov, Lizzie Brown od svojih prijateljev pričakuje noro zabavo za Noč čarovnic, vendar pa ne računa na to, da bi lokalni center za ostarele spremenila v pisarno za zaposlovanje novih čarovnic, ki bi se pridružile motoristični tolpi čarovnic.

Morda zadeve res izgledajo zabavne, vendar pa skupinico tik za plesiščem čakajo težave. In ko med njih udari skrivnostno prekletstvo, lahko rečemo, da je za Lizzie in njene prijatelje zabave konec.

Knjiga na voljo: Amazon 


6,9. Gentlemen prefer voodoo




Svečenica voodooja, Amie Baptiste, je vedno zelo previdna, ko gre za uroke, ki jih pri njej naročujejo njene stranke. Neke noči pa zaradi osamljenosti pade v skušnjavo. Uspe ji stkati urok, s pomočjo katerega želi najti popolnega moškega zase. A najverjetneje bi morala biti pri ustvarjanju uroka bolj natančna, saj je njen popolni moški očitno umrl leta 1811.

Dante Montenegro ne pomni, koliko časa je kot duh strašil na pokopališčuSt. Louis, kjer je čakal, da ga njegova sorodna duša znova obudi v življenje. Takoj, ko ima priložnost zapustiti pokopališče, privlačen, človeški in še kako živ, je njegova prva postaja Amiejina prodajalna.

Ko Amie pred svojimi vrati zagleda na smrt privlačnega zombija, ima v glavi eno samo misel: da ga čim prej pošlje nazaj, od koder je prišel. In to ji bo tudi uspelo ... če je on ne bo uspel prepričati, da bi se raje posvetila kakšnim drugim stvarem ...

Knjiga na voljo: Amazon 

7. Night of the living demon slayer



Lizzie Brown ima zelo rada spomine na stare čase ... dokler se ob jezeru malce izven New Orleansa od nikoder pojavi temačna voodoo cerkev. Sedaj ritualni ognji gorijo dolgo v noč, mrtvi pa zelo težko ostajajo mrtvi.

Lizzie se poda na misijo pod krinko, da bi ustavila to norost. Še dobro, da ima med okrepitvami svojega seksi moža in babico, z njeno celotno motoristično tolpo čarovnic.

Skrivnosti in duhov je preveč. Nič ni tako, kot se zdi. In ko legije mrtvih prične predstavljati grožnjo mestu se zdi, da jih nič ne more ustaviti.

Knjiga na voljo: Amazon

7,5. Date with a demon slayer



Lizzie in Dimitri želita svojo prvo obletnico poroke praznovati v slogu, Dimitri pa je za to našel popoln kraj, očarljiv dvorec, ki so ga spremenili v hotel in ponuja nočitev z zajtrkom. Ni pomembno, da se za tem dvorcem nahaja pokopališče. Poleg tega pa je, kot vedno, v bližini tudi motoristična tolpa čarovnic. Le kaj bi lahko šlo narobe?

Knjiga na voljo: Amazon

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.