petek, 4. november 2016

Julia Quinn - Saga Smythe-Smith quartet (Kvartet Smythe-Smith)

1. Kot v raju (Just like heaven)



HONORIA SMYTHE-SMITH JE:
A)  res slaba violinistka,
B)   še vedno užaljena, ker so jo kot otroka klicali podrepna muha,
C)   NI zaljubljena v bratovega najboljšega prijatelja,
D)  vse od naštetega.

MARCUS HOLROYD JE:
A)  grof Chatteris,
B)   na žalost nagnjen k zvinu gležnja,
C)   NI zaljubljen v mlajšo sestro najboljšega prijatelja,
D)  vse od naštetega.

SKUPAJ:                                                                          
A)  pojesta precej čokoladne torte,
B)   preživita nevarno vročico IN najslabši koncert na svetu,
C)   se brezupno zaljubita,
D)  vse od naštetega.

Smythe-Smithove ste videli skozi oči Bridgertonovih … Zdaj jih spoznajte sami in v prvem romanu nove serije Julie Quinn preberite, kako bo Honoria našla ljubezen, kjer jo najmanj pričakuje.

Knjiga na voljo: Felix, Amazon

2. Nepozaben večer (A night like this)



Anne Wynter morda ni to, kar pravi, da je …

Toda kot guvernanta treh plemiških deklet se precej dobro znajde. Njeno delo je pravi izziv, saj se v enem samem tednu skriva v shrambi, polni glasbil, igra zlobno kraljico v predstavi, za katero nihče ne ve, ali je tragedija ali komedija, in oskrbi rane očarljivemu grofu Winsteadu. Po dolgih letih je to prvi moški, ki jo res mika in iz dneva dan se težje opominja, da se guvernanta s plemičem ne sme spogledovati.

Daniel Smythe-Smith je morda v smrtni nevarnosti …

Ampak mladega grofa to ne bo ustavilo, da se ne bi zaljubil, in ko na tradicionalnem družinskem koncertu opazi neznano žensko, priseže, da jo bo osvojil, tudi če to pomeni, da bo moral dneve preživljati z desetletnico, ki misli, da je samorog. Toda Daniel ima sovražnika, ki je prisegel, da ga bo ubil, in ko se Anne znajde v nevarnosti, naredi vse, da bi se njuna zgodba srečno končala.

Knjiga na voljo: Felix, Amazon

3. Vsota vseh poljubov (The sum of all kisses)



On misli, da je ona nadležna vsevednica.

Hugh Prentice ni imel potrpljenja za teatralne ženske in lady Sarah Pleinsworth je bila vse prej kot tiha in zadržana. Ampak tudi če bi Hugh v njeni družbi užival, to ne bi ničesar spremenilo. Temu genialnemu matematiku je nepremišljeni dvoboj pustil pohabljeno nogo in zdaj, ko ne more ne teči ne jahati, še plesati ne, ženski, kot je Sarah, ne more dvoriti, kaj šele upati, da bi se z njo poročil.

Ona misli, da je on nor.

Sarah Hughu dvoboja izpred treh let, ki je njenega bratranca prisilil v izgnanstvo in njeno družino skoraj uničil, ni odpustila. Tudi če bi našla način, da mu odpusti, to ne bi ničesar spremenilo. Ni ji mar, da je njegova noga vse prej kot popolna, njegov značaj je tisti, česar ne prenese. Toda ko sta prisiljena, da se teden dni družita, ugotovita, da prvi vtis ni vedno pravi. In ko prvemu poljubu sledi drugi, tretji in četrti, Hugh njihovemu številu ne zmore več slediti,  Sarah pa prvič v življenju ostane brez besed.

Knjiga na voljo: Felix, Amazon

4. Ženinova skrivnost (The secrets of sir Richard Kenworthy)



Sir Richard Kenworthy ima manj kot mesec dni časa, da si najde ženo. Ve, da si izbirčnosti ne more privoščiti, in ko zagleda Iris Smythe-Smith, ki se na razvpitem družinskem koncertu skriva za violončelom, misli, da mu je uspelo. Iris je dekle, ki ni vpadljiva na prvi pogled. Toda pod njeno zunanjostjo se skriva nekaj, zaradi česar ve, da je prava.

Iris Smythe-Smith je navajena, da jo podcenjujejo. Zaradi svetlih las in zadržanega vedenja je neopazna, zato je sumničava, ko sir Richard Kenworthy prosi, da ju predstavijo. Dvori ji in se do nje obnaša kot moški, ki se zaljublja, ampak Iris ni povsem prepričana, ali je to res. Ko med snubitvijo ogrozi njeno čast in sta prisiljena v poroko, Iris posumi, da Richard nekaj skriva.

Knjiga na voljo: Felix, Amazon

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.