četrtek, 7. december 2017

Margaret Mallory - saga Return of the highlanders

1. The guardian


Štirje neustrašni bojevniki se vrnejo v Višavje, kjer zahtevajo vrnitev svojih zemljišč in zapuščine. In čeprav so se v vojni odlično odrezali, jih izkušnje iz bojišča ne morejo pripraviti na enega največjih izzivov v njihovih življenjih: osvojiti srca štirih škotskih lepotic.


Po več letih nenehnih bojev se Ian MacDonald vrne domov, kjer ugotovi, da je njegov klan v veliki nevarnosti. Da bi rešil svojo družino in svoje ljudi, je prisiljen popraviti krivice iz preteklosti ... in zasezahtevati nevesto, kateri se je več let upiral.

Sìleas je bila vedno odvisna od Iana. On je bil njen vitez v sijočem oklepu, ki ji je vedno priskočil na pomoč, ko se je znašla v težavah. Nekega dne pa je zaradi njune nepremišljenosti ogrožena njena čast, zato se je Ian, proti svojim lastnim željam, z njo prisiljen poročiti. Pet let kasneje je Sìleas iz nerodnega mladega dekleta zrasla v privlačno škotsko lepotico, ki se pričenja zavedati, da si v življenju zasluži veliko več od nenaklonjenega moža, ki je raje izbral vojno, kot svojo ženo. A pregrešno čedni višavec se je končno odločil porušiti svoje obrambne zidove, njegova čustva do žene pa so z vsakim dnem močnejša. Želi si drugo priložnost s Sìleas ... in ni pripravljen sprejeti negativnega odgovora.

2. The sinner


Poželenje, kateremu se ni moč upreti.

Alex MacDonald je v celotnem Višavju poznan po svojih bojevniških spretnostih, junaštvih z ženskami in zaobljubi, da se nikoli ne bo poročil. Toda njegov poglavar ga prosi, da se še poslednjič žrtvuje za dobro svojega klana: poročiti se mora z Glynis MacNeil, ki je po celotnem Višavju poznana po svoji neoporečni lepoti in izjemni trdoglavosti.

Ker zelo dobro ve, kakšni so občutki, ko ti nekdo zlomi srce, je Glynis trdno odločena, da svojega srca nikoli več ne bo poklonila nobenemu moškemu. A za patami so jima Alexovi grehi iz preteklosti, zaradi katerih sta postavljena pred pomembno življenjsko odločitev: Glynis se vda skušnjavi in postane njegova žena. Bo njuna, na novo odkrita strast, dovolj močna za boj proti sovražniku, ki ogroža njun dom, klan in njuni življenji?

3. The warrior 


Duncan MacDonald se je od oddaljenega otoka Skye podal do bojnih polj Francije, a nikoli ni ubežal spominom na resnično ljubezen, ki jo je pustil za seboj. Ker se je počutil nevrednega dvoriti poglavarjevi hčeri, je ljubečo Moiro zapustil, da bi svojo vrednost izkazal v bitkah. Sedaj je bil pozvan, da svojo ljubljeno reši iz krempljev sovražnikovega klana, ob tem pa je ugotovil, da ga njegova ljubljena privlači bolj, kot kdajkoli prej.

Neprostovoljno predana v roke nasilnemu moškemu, je Moira pripravljena storiti karkoli, da bi sebi in svojemu sinu zagotovila preživetje. Ko ji na pomoč priskoči krepak in izurjen bojevnik, je obupana lepotica prepričana, da so bile njene molitve končno uslišane – dokler ne ugotovi, da je njen rešitelj moški, ki ji je v preteklosti zlomil srce, sedaj pa je njeno edino upanje. Moira se je zaobljubila, da se nikoli več ne bo predala – ali razkrila svojih skrivnosti – temu moškemu, a med begom ju nevarnost in neukrotljivo poželenje še bolj zbližata.

4. The chieftain


Connor MacDonald je poglavar, ki usodo klana drži v svojih rokah. Dolžnost mu nalaga za koga se bo bojeval, komu bo zaupal in s kom se bo poročil. V želji, da bi sprejel prave odločitve, se obrne na Ilyso, mlado žensko s posebnim darom, ki lahko vidi v prihodnost in mu razkrije bližajočo se nevarnost. Ilysa že dolgo hrepeni po neustrašnem poglavarju, a Connor mora skleniti močno zakonsko zvezo, ki bo klanu prinesla koristi, Ilysina krvna linija pa je v tem primeru preveč preprosta.

Ilysa je zelo posebna ženska, ki se rada oblači v preprosta, a udobna oblačila, tiho govori in že od nekdaj ljubi svojega poglavarja. Toda Connor je prisiljen postaviti dolžnost pred svojo srečo, Ilyso pa prevevajo občutki, da je njen ljubljeni v veliki nevarnosti. Ali bo našla način, s katerim mu bo pokazala, da je ravno ona ženska, ki jo potrebuje ob sebi?

4,5. The gift


Lily ima zelo dobro razvit šesti čut, ki ji sporoča, da noben zdravilec v Londonu ni varen, dokler bodo po mestnih ulicah pustošile tolpe, ki so se podale v lov na čarovnice. V črni noči uspe pobegniti na ladjo, ki jo bo popeljala na sever, od koder se namerava vrniti po božičnih praznovanjih, ko se bodo zadeve v Angliji malce umirile. Toda Lily ni pomislila na eno zelo pomembno stvar, njene veščine preživetja v mestu, je v škotski divjini ne morejo rešiti.

Roderick MacDonald je sredi skrivne naloge, ki mu jo je naložil njegov poglavar, ko na travnatem pobočju najde žensko na robu smrti in jo je prisiljen odpeljati s sabo. Čeprav ima ta Angležinja dar, katerega v njegovem klanu obupno potrebujejo – on pa zanjo gori od poželenja – se je odločen upreti njeni očarljivosti, zaradi katere ji želi pokloniti svoje srce.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.