ponedeljek, 4. december 2017

Emma Prince - saga Highland bodyguards

1. The lady's protector


Bitke pri Bannockburnu je morda res konec, a vojna še zdaleč ni dobljena.


Njen zaščitnik ...

Anselu Sutherlandu je kralj Robert the Bruce zaupal pomembno nalogo, zaščititi mora nezakonitega sina vplivnega angleškega grofa. Ansel ni ravno najbolj navdušen nad idejo, da mora priskočiti na pomoč Angležu, a sama vojna za škotsko neodvisnost se spreminja, on pa se je zaobljubil, da bo služil svojemu kralju. Ob prihodu v Anglijo, kjer ga čaka njegova naloga, spozna privlačno in skrivnostno lady Isoldo, ki mu noče izdati, kje se nahaja njegov varovanec. In ko skrivnostni napadalec prične ogrožati Isoldino življenje, se Ansel zave, da je on edina stvar, ki stoji med njo in smrtno nevarnostjo.

Njegova lady ...

Lady Isolda prikriva temačne skrivnosti – skrivnosti, ki jih ne želi razkriti resnemu višavskemu bojevniku, ki nenapovedan prispe na njen grad in zahteva odgovore na številna vprašanja. Toda Ansel zna s svojimi temnimi, pronicljivimi očmi porušiti vse njene obrambne zidove, s katerimi se je obdala. Če želi zaščititi svojo preteklost, se ne sme predati vroči strasti, ki tli med njima. A ko grožnje, zaradi katere se je znašla v smrtni nevarnosti, ni več mogoče nadzorovati, nima druge izbire kot zaupati Anselu, ki jo edini lahko zaščiti. 

2. Heart's thief


Nevarna misija ...

Čeprav je Colin MacKay znan kot velik očarljivec, za svojim hitrim nasmehom in nebeško modrimi očmi skriva globoko staro rano. Da bi olajšal bolečino iz preteklosti, je svoje življenje posvetil boju za svobodo Škotske. In ko se kralj Robert the Bruce boji, da so njegovi viri iz nasprotnikove strani ogroženi, Colina pošlje na pomembno misijo: razkriti vohuna in dostaviti nujno sporočilo do kraljevega brata. Ko Colin odkrije, da kraljevo korespondenco prestreza prevarantska in očarljiva Sabine, jo zadrži v ujetništvu, dokler kraljevemu bratu ne preda sporočila, nato pa jo želi prepustiti sodbi svojega kralja. Toda ujetništvo neprecenljive lepotice se izkaže za zelo nevarnega, ko med njima vztli poželenje.

Smrtonosna igra zapeljevanja ...

Sabine pozna samo življenje tatov. V moškem, ki jo je kot majhno deklico pobral iz ulice, vidi očetovsko figuro, čeprav si zaradi njegovih temačnih razpoloženj, krutih manipulacij in nenehnega strahu želi pobegniti in znova skrbeti le sama zase. Pod njegovim vodstvom je spoznala, da lahko s prepričljivim nasmehom in srce parajočo zgodbo brez težav za toliko časa omreži moške, da ji izdajo vse njihove skrivnosti. A ko je poslana, da bi zapeljala čednega višavca, ki prenaša kraljevo sporočilo, kmalu ne ve več, kdo se igra s kom. Colinov dotik podira ovire, za katere je skrila svoje srce, zaradi česar Sabine spozna, da zvestoba svojemu šefu prihaja z visoko ceno – njenim življenjem. Ko nevidne sile pričnejo groziti, da bodo uničile njun svet, sta Sabine in Colin prisiljena izbirati med dolžnostjo, zvestobo in ljubeznijo, da rešita sebe ... in drug drugega.

3. A warrior's pledge


Njen bojevnik ...

Da bi ustvarili delno zavezništvo med angleži in škoti, je lady Rosamond prisiljena v dogovorjeno poroko s popolnim neznancem. A neznani sovražnik ogrozi zaroko in njeno življenje postavi na kocko, Robert the Bruce pa je trdno odločen, da jo bo zaščitil, zato njeno življenje zaupa v roke enega svojih najboljših bojevnikov. Pogled Finna Sutherlanda je skoraj tako temačen, kot njegovo srce, a je Rosamond kljub temu nad svojim varuhom povsem očarana. Sedaj je prisiljena izbirati med odgovornostjo in žgočo strastjo, ki jo je v njej zanetil Finn.

Njegova zaveza ...

Finn sovraži Angleže, a je zaradi nove naloge prisiljen pozabiti na to ter po svojih najboljših močeh zavarovati lady Rosamond pred nevarnostjo. Niti sanjalo se mu ni, da se bo privlačna mladenka s svojo toplino in prijaznostjo dotaknila njegovega srca. Še huje, s svojimi čudovitimi medenimi lasmi in vijoličastimi očmi, ga je spravila na kolena od poželenja. Ko grožnja nad Rosamond in njenim življenjem uide nadzoru, lahko Finn, če jo želi zaščititi, naredi eno samo stvar – postati mora njen zakoniti mož. Ko se bo njegova želja po ženski soočila z njegovo odgovornostjo, bodo njegove sposobnosti tiste, ki bodo na preizkušnji.

4. Claimed by the bounty hunter


Da bi zaščitil svojo krinko, jo mora ugrabiti. 

Številni boji in obleganja omajejo vero Kirka MacLeoda v vojno za neodvisnost Škotske. Ker je njegova želja po boju ugasnila, mu Robert the Bruce obljubi, da ga bo razrešil vseh dolžnosti, če zanj opravi še zadnjo nalogo: pod krinko se mora pridružiti skupini lovcev na glave, ki je že več let pustošila po vrstah škotskih bojevnikov. Kirk se v vlogi hladnokrvnega plačanca izkaže izvrstno, na kar ni najbolj ponosen. Ko pa njegova naloga postane ugrabitev privlačne angleške ženske, je postavljen pred izbiro, ali bo nadaljeval s svojim poslanstvom ali pa bo raje sledil svojemu srcu.

Da bi rešila svoje življenje, mora zahtevati njegovo srce.

Lillian Fitzhugh je mož na smrtni postelji zaupal temačno skrivnost – skrivnost, za katero so nekateri ljudje pripravljeni tudi ubijati. Ko se znajde v rokah ugrabitelja, brezobzirnega lovca na glave, katerega naloga je, da jo preda v roke moškemu, ki je ubil njenega moža, se boji, da je vse izgubljeno. Vendar Lillian čuti, da se pod utrjeno Kirkovo zunanjostjo skriva čustven in časten moški. Da bi si priborila svojo svobodo, mora razkriti Kirkovo resnično identiteto, pri tem pa oba zaplete v nevarno mrežo poželenja in skrivnosti, zaradi katerih se lahko oba znajdeta v smrtni nevarnosti.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.