nedelja, 28. januar 2018

Emily Snow - saga Devoured

0,5. All over you


Preden je Sienno pogubila ljubezen in preden se je Lucas predal ljubezni, je bila privlačnost med njima z vsakim dnem večja.

Lucas Wolfe je vajen dobiti stvari, ki si jih želi. Ko spozna modistko, ki je zadolžena za garderobo njegove glasbene skupine med snemanjem novega videospota, je njegov edini cilj najti način, kako jo spraviti v svojo posteljo. Toda od trenutka, ko Sienna prvič poslušno zašepeta "da, gospod Wolfe", ve, da je ta ženska zanj popolna.

Tri dni.

Le tri dni potrebuje, da jo golo priklene na svojo postejo.

Sama zgodba je postavjena v čas, ki se dogaja dve leti pred prvo knjigo v seriji, Devoured, zgodba pa je osredotočena na Siennino in Lucasovo prvo srečanje.

1. Devoured


Sienna Jensen ni nikoli razmišljala o tem, da bi se po zaključenem študiju vrnila domov, konec koncev so vse njene želje in sanje vezane na Kalifornijo. Nato pa odkrije, da je bila posest njene babice prodana, novi lastnik pa je že pričel sodni postopek njene izselitve. Tako Sienni ne preostane drugega, kot da svoji babici priskoči na pomoč in se vrne v rodni Nashville. Tam se iz oči v oči sreča s čudovitim in privlačnim moškim, za katerega si nikoli ni mislila, da ga bo še kdaj srečala. Mpškega, ki je novi lastnik posesti njene babice.

Ko slavni rock zvezdnik, Lucas Wolfe, v sodni dvorani opazi rdečelasko, ki mu skozi dvorano namenja smrtonosne poglede, je besen in radoveden hkrati. Iz svojih misli še vedno ne more izbrisati noči, v kateri se mu je Sienna skoraj predala. Med njima je še vedno prisotna kemija, ki je ne moreta zanikati. Želi si jo bolj kot kdajkoli prej in trdno je odločen, da jo bo imel.

Lucas je pripravljen storiti karkoli, da bi Sienno zvabil v svojo posteljo. Zato z njo sklene dogovor, v katerem bo po njegovih prepričanjih sam izgubil veliko več kot ona. Sienna mora z njim preživeti deset dni, ves ta čas pa se mora ravnati po njegovih pravilih, v zameno pa ji bo on po pretečenem času predal lastništvo nad posestjo njene babice. Čeprav se z dogovorom strinja, se Sienna zaradi tega v sebi sooča z mešanimi občutki. Lucas jo s svojim zapeljevanjem popelje v temačen svet erotičnih užitkov in Sienna ne ve, kako se bo iz tega sveta vrnila, ne da bi ob tem Lucasu predala svojo dušo in srce. 

1,5. Absorbed


Lucas Wolfe se je s Sienno približal sreči, ne le enkrat temveč dvakrat. In obakrat jo je izgubil zaradi lastnih strahov. Tokrat ji ne bo pustil kar tako oditi. Ne sedaj, ko je končno ugotovil, da je zaljubljen v edino žensko, ki si ga je drznila zavrniti. Sienna dobro vpliva nanj, na njegovo glasbo in na njegovo življenje, zato je trdno odločen, da ji bo pokazal, da mu pripada. Ne glede na posledice.

2. Consumed


Sedaj, ko ji je Lucas izpovedal svojo ljubezen, je Sienna prepričana, da je drame med njima končno konec.

Ne boji se Lucasove nekdanje žene, niti kakršnihkoli drugih skrivnosti, s katerimi jima grozijo druge ženske. Ker mu Sienna od njunega zadnjega dogovora dolguje še dva dneva, se odpravita v počitniško hišo v gorah Tennesseeja, kjer želita čas, brez kakršnihkoli motenj, preživeti v družbi drug drugega. Ob zaključku njunega kratkega oddiha jo Lucas preseneti s predlogom. Ker njegova skupina odhaja na turnejo, si želi, da bi ga Sienna spremljala. Sienna njegov predlog sprejme, na turneji pa bi skrbela za ustrezna oblačila njegove skupine, pred celim svetom pa bi obveljala za njegovo punco. 

Življenje na cesti je drugačno od vsega, kar je Sienna kdajkoli doživela. In ne le, da je obvezana skrbi za Lucasovo skupino, temveč jo prisilijo skrbeti tudi za Cillo, glavno pevko druge skupine na turneji, ki je brez najmanjšega dvoma zaljubljena v Lucasa. Kljub napornim glasbenikom in vztrajni, ačudoviti rock boginji, ki svoje kremplje ves čas steguje po njenem fantu, Siena Lucasu ves čas stoji ob strani.

Nato pa se pojavijo grožnje.

Lucasova nekdanja žena, Sam, ni zelo vesela dejstva, da se je njen slavni nekdanji mož odločil svoje življenje nadaljevati brez nje, zato prične nadlegovati Sienno. Pošilja ji grozilna elektronska pisma, ves čas jo nadleguje po telefonu, v javnosti pa skuša čim bolj očrniti njeno delo. Sienna pa vse to prikriva pred Lucasom, sa je zaveda, koako slabo Sam vpliva na njegovo glasbeno ustvarjanje.

Šele ko Sienno napade nor oboževalec, ki ga je najela Sam, Sam pa začne svoje verbalne grožnje usmerjati tudi na Siennino babico, ji Lucas končno razkrije svojo skrivnost. In ta skrivnost je res velika.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.