nedelja, 28. januar 2018

Lara Ward Cosio - trilogija Rogue

1. Tangled up in you


Gavin McManus je že od nekdaj vedel, da si želi postati slaven pevec in skladatelj. Njegov dober videz, samozavest in nesporen magnetizem so popolna kombinacija, s pomočjo katere je svojo glasbeno skupino Rogue popeljal v središče pozornosti. Toda njegov videz ranjenega rock zvezdnika, ki je posledica otroške travme, je tista, ki pritegne največ pozornosti.


Sophie Kavanaugh je Gavin privlačil že dolgo pred tem, preden je postal slaven. Njena lastna želja po tem, da bi bila oseba, katero potrebuje, da bi bila na nek način oseba, ki mu bo pomagala in ga osvobodila njegove preteklosti, je veliko večja od dejstva, da bi razmerje med njima moralo biti le nepozabna šolska romanca.

Znova se srečata nekaj let kasneje, ko se skupina Rogue uspe prebiti na študentsko glasbeno sceno. In ko se znova najdeta, poti nazaj več ni.

Tri glasbene albume in celotno desetletje kasneje, si je skupina Rogue izborila mesto najbolj znane in priljubljene skupine na glasbeni sceni, medtem pa je tudi Sophie svoje mesto našla v modnem svetu, kjer se v vlogi ene najbolj znanih manekenk po modnih brveh sprehaja v oblačilih svetovno znanih modnih oblikovalcev. Gavin in Sophie v medijskem svetu izžarevata tunanji videz popolnega para, toda to je le fasada, ki bo že kmalu pokazala svoje prve razpoke. Ob istem času se Conor, Gavinov najboljši prijatelj in kitarist v skupini Rogue, bori, da bi prikril svoja čustva, ki jih goji do Sophie.

Ko je Gavinova skrivnost razkrita, ga medijska nevihta povleče v samo središče viharja, ki grozi, da bo uničil vse, za kar se je vso svoje življenje tako močno boril, vključno z njegovim zakonom, prijateljstvi in glasbenos skupino.

2. Playing at love


Conor Quinn in Gavin McManus se pogrezata vedno globlje v izdajo, ki je močno ogrozila njuno prijateljstvo, končala Gavinov zakon in grozi, da bo uničila tudi njihovo skupino.

Conor je pretresen nad zmešnjavo, ki jo je povzročil, zato se odloči, da nikdar več ne bo sledil svojemu srcu. Čeprav je zeli inteligenten, je prepričan, da je precej neumen v temah, ki se tičejo ljubezni. Odloči se, da se bo v srčnih zadevah raje ravnal po poameti in ne po srcu. Njegov prvi korak je, da znova osvoji srce svoje bivše punce, Colette in povsem nepričakovano se znajde zaročen.

Toda ko se v njegovem svetu znova znajde njegova nekdanja sošolka, Felicity, se Conor vedno pogosteje opira na njuno obnovljeno prijateljstvo. Neškodljivo spogledovanje se kmalu prelevi v nevarno skušnjavo in nenadoma se Conor prične spraševati ali zaradi vznemirljivega razmerja s Colette v resnici zamuja svojo življenjsko priložnost z žensko, ki bi lahko bila ljubezen njegovega življenja.

Felicity si še vedno ni opomogla od brutalne ločitve, zato je v dručbi svojega starega prijatelja veliko bolj previdna, kot bi bila sicer. Želi si resnega razmerja z moškim, ob katerem se bo počutila varno, česar pa ji fant, ki je v najstniških letih pobegnil, da bi se pridružil glasbenemu cirkusu in nikoli ni imel redne službe ali odgovornosti, ne more zagotoviti. Vendar pa to ne pomeni, da je imuna na njegove čare. 

Ranjen in strasten pevec, Gavin, pa se sooča z nenadnim navdihom za pisanje pesmi, zaradi katerih je vedno bolj prepričan, da se ne bo mogel za vedno ukepati preteklosti. Zaveda se, da je v njegovem življenju najbolj pomembna njegova žena, in nikakor ne želi verjeti, da je njuna ljubezenska zgodba za vedno zaključena.

In medtem, ko se Conorjeva poroka nevzdržno približuje, Gavin pa se želi na vse možne načine znova zbližati s svojo ženo, morata oba moška najti tudi način, kako svojo skupino ubraniti pred razpadom, medtem ko se oba borita za iskanje svoje odrešitve. Med seboj morata razčistiti vse nesporazume, obenem pa se podati v iskanje sreče z ženskama, ki sta jima usojeni.

3. Hitting that sweet spot


Shay Donnelly je od nekdaj bil oporna točka. Vedno skrbi za svojega neodgovornega brata, na njegovo željo pa se je v vlogi bobnarja celo pridružil njegovi skupini. Vedno je pripravljen pomagati drugim, pa čeprav mora zaradi tega zatreti svoje lastne želje in potrebe.

Jessica Hall si je vedno želela samo plesati. Ples je edina stvar, ki jo sprosti, v kateri se počuti udobno. Ples pripada njej, ona pa pripada plesu. Po tem, ko so jo prizadeli z izjavo, da pač preprosto ni dovolj dobra, da bi postala poklicna plesalka, svoje sposobnosti usmeri v veliko bolj živahno kariero. In ko že misli, da je njen življenjski načrt do potankosti urejen, v njeno življenje vkoraka bobnar priljubljene rock skupine in ga obrne na glavo.

Skupaj Shay in Jessica najdeta sladko točko sreče. Toda ko Shay zaradi razdvojenosti izgubi ljubezen svojega življenja, se znajde na prelomni točki. To je točka, na kateri mora zbrati pogum in se podati v iskanje svojega lastnega življenjskega ritma.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.